Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Vrouw vliegt de wereld over om te voorkomen dat hond wordt opgegeten

vrouw-vliegt-wereld-over-en-voorkomt-dat-hond-jindol-wordt-opgegeten.jpg

Toen de Britse Rafi Sahin via een Koreaanse organisatie Jindol tegenkwam, een hond die mishandeld werd voor het Chinese Yulin Dog Meat Festival, twijfelde ze geen moment.

Ze stapte in het vliegtuig om hem te redden.

Chinees festival

De 33-jarige Rafi las een artikel over het tiendaagse Chinese festival waarbij tien- tot vijftienduizend honden worden gegeten. Dit was ook het lot van hond Jindol, wiens poten afgehakt werden door een slager voor het festival. De hond kwam vervolgens zwaargewond op straat terecht, waarna hij uiteindelijk gered werd door een Koreaanse organisatie. Zij hadden echter geen hoop op een adoptiefamilie vanwege Jindols handicap.

Jindol

Maar toen Rafi Jindols verhaal hoorde, wist ze meteen: dit wordt mijn hond. “Het is niet precies bekend hoe hij zijn achterpoten is kwijtgeraakt, maar het is een gewoonte voor slagers om de poten van honden af te hakken zodat ze niet kunnen ontsnappen. Ook geloven ze dat het martelen van de dieren zorgt voor malser vlees”, vertelt ze. Het kostte zes maanden aan vaccinaties, gezondheidschecks en rehabilitatie voordat Rafi Jindol mee naar huis kon nemen.

Transformatie

Momenteel probeert Rafi geld op te halen voor een operatie die Jindol kan helpen zonder pijn te leven. “Hij heeft nog steeds ups en downs, infecties en pijn. Maar over het algemeen is hij een heel vrolijke hond“, zegt ze. Ook kan hij het goed vinden met haar twee andere honden, husky Loki en Franse bulldog Lyra. “Toen Jindol voor het eerst bij ons kwam was hij heel nerveus en teruggetrokken. Maar hij is getransformeerd; hij is echt een deel van de familie en durft zelfs zijn eigen plek op de bank op te eisen.” Toen Rafi Jindol voor het eerst meenam naar het strand “was hij zo blij dat ik ervan moest huilen”.

Zelf helpen

Rafi wil mensen nu aanmoedigen om voorbij de mogelijke handicaps van adoptiehonden te kijken. “Laat hun trauma niet in de weg staan van een gelukkige toekomst.” En als je zelf niet kunt adopteren, kun je op andere manieren helpen. “Doe een donatie of teken petities die betere wetten voor dieren eisen.”

Bron | Unilad
Beeld | iStock

Ook interessant