Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dierenliefhebbers zijn lyrisch over déze nieuwe functie op de telefoon

pet-portrait-mode-iphone-11-margriet.jpg

Deze maand komen er zoals ieder jaar weer nieuwe Apple-producten op de markt. Zo doen de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max deze weken hun intrede. De iPhones krijgen weer allerlei nieuwe en leuke snufjes, maar er is er één waar de dierenliefhebbers onder ons helemaal weg van zullen zijn.

Behalve dat de nieuwe iPhones beter tegen water kunnen, stootvaster zijn, een betere batterij hebben en sneller in gebruik zijn, is ook de camerafunctie verbeterd. En dat is precies wat deze telefoons zo bijzonder maakt.

Huisdieren

Alle drie de nieuwe iPhones krijgen namelijk een speciale functie voor dieren: de ‘pet portrait mode’. Oftewel: de mogelijkheid om prachtige portretfoto’s van je huisdieren te maken, gewoon zelf met je telefoon. De portretfunctie kennen we al van de vorige toestellen, maar binnenkort kunnen we deze dus ook voor onze huisdieren gebruiken. Ideaal voor iedereen wie een Instagram-account heeft voor haar huisdieren, of gewoon voor wie verslaafd is aan het maken van foto’s van haar hond, kat, konijn of goudvis.

Portretfunctie

De portretmodus wordt steeds populairder, zeker nu er weer een nieuwe functie bijkomt. In de portretmodus gebruikt je iPhone allebei de camera’s aan de achterkant om de voorgrond en de achtergrond van elkaar te scheiden. Zo blijft de persoon (óf straks dus het huisdier) scherp, terwijl de achtergrond wordt vervaagd. Dit zorgt voor de meest indrukwekkende foto’s, die je normaal gesproken alleen maar kon maken met een professionele camera.

Aanschaffen

De drie nieuwe iPhones waren al vanaf 13 september in de pre-order te koop. Sinds 20 september verschijnen ze ook in Nederland. Laat Benno en Streep dus nog maar even oefenen op hun glimlach.

Bron | Business Insider
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant