Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Met déze ijsjes koelt je hond lekker af tijdens warme dagen

zo-maak-je-makkelijk-en-snel-een-lekker-ijsje-voor-je-hond.jpg

Op dit soort warme dagen kan ook je hond wel wat extra verkoeling gebruiken. Nu is het niet zo slim om je viervoeter een cornetto of raketje te voeren, maar wist je dat je heel gemakkelijk zelf een ijsje kunt maken voor je hond?

Wij delen hieronder twee lekkere recepten.

Ijsje voor je hond

Je kunt het ijsje voor je hond het beste in een bakje of bekertje maken dat vriezerbestendig is. Ijshouders in de winkel kopen kan ook, maar laat het plastic stokje van de ijshouders dan wel achterwege. Je wilt immers niet dat je hond hierop gaat kauwen of dit per ongeluk inslikt.

Recept 1: water en hondenbrokken

Voor dit ijsje heb je maar twee dingen nodig: water en hondenbrokken. Giet warm of lauw water in je ijshouder of bakje en gooi er wat hondenbrokken bij. Laat de brokken vervolgens even staan zodat ze zacht worden (en deels) oplossen in het water. Zet het bakje nu in de vriezer en wacht tot het bevroren is. Hierna heb je een heerlijk (en makkelijk) ijsje voor je hond.

Recept 2: yoghurt en hondenbrokken

Voor dit recept heb je wat hondenbrokken nodig (liefst twee verschillende kleuren), een klein beetje yoghurt en een pensstaafje. Laat de hondenbrokken weken in een laagje warm of lauw water tot dat ze helemaal opgelost zijn. Als je geen zin hebt om lang te wachten kun je ook een blender gebruiken. Doe nu hetzelfde met de hondenbrokken die een andere kleur hebben.

Vul het bakje of de ijshouder nu voor iets minder dan de helft met één van de geweekte brokken en zet het in de vriezer. Is het bijna bevroren? Steek dan het pensstaafje er in en zet het weer terug in de vriezer. Zodra de eerste laag bevroren is giet je er weer een klein laagje yoghurt bij. Laat dit hard worden in de vriezer. Als laatste giet je de andere kleur geweekte brokken erbij en zet je het opnieuw in de vriezer. Wacht nu tot het helemaal bevroren is et voilá: nog een lekker ijsje voor je hond.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Hondleiding
Beeld | iStock

Ook interessant