Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Maak een (demente) oudere gelukkig met een bezoek van je huisdier

huisdier-knuffelen-ouderen-stichting-knuffeldier-margriet.jpg

Een huisdier maakt gelukkig, blijkt zelfs uit wetenschappelijk onderzoek. Stel nu, dat je een ander ook gelukkig kunt maken met jouw viervoeter, alleen maar door even op bezoek te gaan?

Dat is in een notendop de missie van Stichting Knuffeldier. Tientallen vrijwilligers gaan via dat goede doel langs bij zorgcentra met (demente) ouderen, om hen met hun huisdier te laten knuffelen.

Van katten tot konijnen

“Het is prachtig om te zien hoe blij ze worden als er een hond naar binnen loopt,” vertelt Fons Langemeijer van Stichting Knuffeldier aan Editie NL over het effect van de knuffelvisites op de ouderen. Tot nu vinden die bezoekjes plaats in vier regio’s: Den Haag, Heemstede-Haarlem, Hoorn en Zoetermeer. Maar het mooiste zou zijn als ze zich tot het hele land kunnen uitbreiden. Ook tot Amersfoort, bijvoorbeeld. En Maastricht en Alkmaar.

Van cavia’s tot papegaaien

Daarom roept de stichting nu nóg meer vrijwilligers op. En niet alleen hondenbezitters: “Of je nu katten, konijnen, cavia’s, hamsters of papegaaien hebt: dat maakt niet uit. Iedereen is welkom,” aldus Fons. Je moet er wel een test voor doorstaan, waarbij jij en je huisdier eerst een dagje meelopen met een ervaren vrijwilliger. Als je je huisdier niet goed onder controle kunt houden, is het misschien geen goed idee. Ook moet blijken of Benno of Streep het wel zo fijn vindt om door vreemden aangehaald te worden.

Je kunt jezelf en je huisdier aanmelden via info@stichtingknuffeldier.nl. Wel zo handig om even te vermelden in welke regio je woont.

Heb je geen huisdier, maar wil je dit mooie initiatief wel steunen? Je kunt ook een donatie geven:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Editie NL
Beeld | iStock

Ook interessant