Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Huisdier is net zo dierbaar als een kind

huisdier.jpg

Huisdieren horen er helemaal bij. Ruim 80 procent van huisdiereigenaren zou zich geen leven meer kunnen voorstellen zonder kat, hond, konijn of vis. Maar liefst zeven op de tien eigenaren zegt dat hun huisdier net zo dierbaar is als een kind.

Dat zijn de resultaten uit een onderzoek van Consumentenprogramma Radar onder ruim 34.000 panelleden naar hun band met hun huisdier. Ook panelleden zonder huisdier werd gevraagd wat hun overwegingen waren.

Populaire huisdieren

Het populairst zijn honden (54%), en katten (47%). Vissen, knaagdieren en vogels zijn een stuk minder populair en slechts 1% heeft een hagedis of slang.

Vrijheidsbeperking

Huisdiereigenaren vinden het grootste nadeel van het hebben van een dier in huis dat er veel verdriet is om ziekte en verlies. Een op de drie eigenaren vindt ook de beperking in vrijheid een groot nadeel. Voor mensen zonder huisdier is dat ook de voornaamste reden om er geen te nemen: 58 procent zegt dat de vrijheidsbeperking te veel is.

Hygiëne

Heb jij een hond, kat? Let dan wel op hygiëne. Het is natuurlijk heerlijk om met ze te knuffelen, maar wees niet te enthousiast. Ze kunnen je namelijk behoorlijk ziek maken. Professional organizer Zamarra Kok geeft tips hoe je dit kunt voorkomen.

Dit vind je misschien ook interessant:

Dit echtpaar heeft wel een heel bijzonder huisdier:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant