Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Slaap jij met je huisdier in bed? Dít zegt z’n slaaphouding over hoe hij zich voelt

met-je-huisdier-in-bed-dit-zegt-zn-slaaphouding-over-hoe-hij-zich-voelt.jpg

Twee derde van alle honden- en kattenbaasjes slaapt met hun harige viervoeter in bed, is uit onderzoek van huisdierspecialist Itchpet.com gebleken. Hoe je hond of kat hiermee omgaat, kan een heleboel vertellen over de relatie tussen jou en je huisdier.

Er zijn negen verschillende posities die honden en katten ’s nachts kunnen aannemen. Dit is wat deze zeggen over hoe ze zich voelen.

Aan de voet van je bed

Als je viervoeter vaak bij je voeten ligt, dan is er een kans dat je een rusteloze slaper bent en je hond of kat zo dichtbij mogelijk probeert te liggen zonder dat hun eigen rust verstoord wordt. Best slim.

Bij je knieholtes

Lig jij vaak in de ‘foetushouding’? Dan is de holte in je gebogen benen een heerlijk veilige plek voor je huisdier om zich op te krullen. De dieren die dit doen, vertrouwen je volledig en voelen zich veilig en fijn bij je.

Onder de deken

Huisdieren die zich graag onder de dekens bevinden, en het liefst tussen je benen, willen zo afgeschermd mogelijk liggen. Het kan zijn dat dit nerveuze, bangige dieren zijn die niet zo’n fan zijn van de grote, boze buitenwereld.

Tussen jou en je partner

Viervoeters die graag tussenin liggen, zijn strategisch bezig. Ze accepteren alle aandacht waar ze het kunnen krijgen, en in de buurt van beide baasjes is de kans op aandacht het grootst.

Op je kussen

Als je hond of kat het liefst je kussen steelt, dan is de kans groot dat je viervoeter lichtelijk verwend is en het liefst alle aandacht én de zachtste slaapplek opeist. Deze types hebben er ook geen problemen mee om over jou heen te lopen wanneer ze aandacht willen.

Onder je arm

Huisdieren die ’s nachts het liefst onder je arm liggen, zijn echte knuffelkonten en zijn gewoon graag dicht bij je in de buurt. Ze zien graag je gezicht en worden zelfs misschien gerustgesteld door het geluid van je hartslag.

Steeds dichterbij

Als je kat of hond aan het begin van de nacht zo ver mogelijk bij je vandaan blijft, maar gedurende de nacht steeds dichterbij komt, dan is hij of zij nog niet zo open in het tonen van zijn liefde. Misschien is ‘ie nog wat verlegen.

Uitgestrekt naast je

Honden of katten die zich volledig naast je uitstrekken op bed en op hun buik of rug liggen, hebben er geen moeite mee de aandacht op te eisen. Ze worden graag geaaid, maar houden er niet van om te warm te worden.

De bed-opeiser

Waar kleine honden of katten je kussen opeisen, kunnen de grotere exemplaren het een stapje verder nemen en je hele bed opeisen. Jij ligt in de ochtend op het randje, terwijl je viervoeter heerlijk in het midden ligt te snurken. Deze dieren kunnen misbruik maken van jouw zachtaardige karakter en zijn een beetje verwend.

Bron | GoodtoKnow
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant