Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

In dit hondencafé krijg je een knuffel bij de koffie

dog-jack-russell-terrier-puppy.jpg

Wat een mooi initiatief! In het allereerste hondencafé kun je niet alleen terecht voor een kopje koffie. In het café wonen lieve asielhonden die wachten op een knuffel en een aai over hun kop óf een nieuw baasje. Het café is pas geopend maar nu al een regelrechte hit.

Kopje koffie met een knuffel erbij?
Noem het gerust een win-winsituatie: jij drinkt een lekker kopje koffie, gezellig met een klein hondje op de stoel naast je of een labrador die zijn kop op je schoot legt. En de viervoeter uit het asiel krijgt er de aandacht die hij nodig heeft. Verzin het maar eens. De 24-jarige Ophélie Poillo bedacht het concept en zamelde via een crowdfundingactie geld in om haar droom te kunnen verwezenlijken. In het allereerste hondencafé Le Waf komen alle inwonende honden uit het asiel. Het café heeft zes vaste bewoners, maar er zijn ook viervoeters die geadopteerd kunnen worden. Een uurtje koffiedrinken en knuffelen kost zes euro. Maar: hoe langer je blijft, hoe goedkoper het wordt.

Het concept is een succes: inmiddels hebben al een aantal honden een nieuw adres gevonden en hebben al heel wat honden een knuffelbeurt gekregen.

Toegegeven, je moet nu nog even reizen om een bezoekje aan het café te brengen, het staat namelijk in de Franse stad Lille, maar het duurt vast niet lang tot er ook in Nederland een café met viervoeters  wordt geopend. De eerste poezencafés in Nederland, zoals Kopjes in Amsterdam en Pebbles Kitty Cat Cafe in Rotterdam, zijn tenslotte ook al een feit.

Een paar van de bewoners:

 

Bron: upcoming.nl
Beeld: iStock

Lees ook:

Dineren en daten met een kat in het dierenasiel
Belachelijk of briljant: muziek voor katten
Handig of toch niet: een pratende halsband voor je kat

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant