Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Honden en katten hebben door ons massale thuiszitten meer last van déze kwaaltjes

honden-en-katten-margriet.jpg

Dierenartsen hebben het deze dagen extra druk. Doordat baasjes veel vaker thuiszitten, hebben ze veel meer tijd om met hun hond te gaan wandelen of hun kat te knuffelen. En dit komt de beestjes niet altijd ten goede…

Zo zien dierenartsen opvallend veel honden met afgesleten poten en katten met een blaasontsteking.

Let op de ondergrond

Dierenarts Marijntje van der Veer heeft al twee honden binnen gehad die zó veel hadden gelopen over het asfalt, dat ze afgesleten voetzooltjes hadden. Volgens Van der Veer is het helemaal niet erg om vaker je hond uit te laten, maar is het wel belangrijk om bij lange wandelingen rekening te houden met de ondergrond. Als je echt van plan bent om een flinke wandeling te maken, dan kun je dit het beste doen op een zachte ondergrond, zoals in het bos of op het strand. Hard asfalt kun je maar beter vermijden, omdat de pootjes hierdoor sneller slijten.

Lees ook: waarom je je hond niet te veel moet verwennen tijdens de coronacrisis

Blaastonsteking bij katten

Maar het zijn niet alleen honden die nu vaker bij de dierenarts komen, ook katten hebben last van het feit dat hun baasjes vaker thuis zijn. Waar ze normaal gesproken vaak overdag alleen binnen zitten, zijn ze nu ineens de hele dag in het gezelschap van mensen. Deze veranderingen en de drukte in huis, kunnen bij katten voor stress zorgen. Hierdoor gaan ze vaker naar de kattenbak, waardoor ze weer sneller een blaasontsteking kunnen krijgen.

Er zijn ook katten die zich meer gaan krabben of likken en zo kale plekken krijgen. Volgens van der Veer is het daarom belangrijk om je kat ook af en toe met rust te laten. Ga je kat niet de hele dag door knuffelen, maar laat hem ook af en toe lekker slapen. Hij merkt vast al genóeg dat je veel van hem houdt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Jeugdjournaal
Beeld | iStock

Ook interessant