Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Ontroerend: hond wacht vier jaar op de plek waar hij zijn baasje verloor

hond-wacht-vier-jaar-op-baasje.jpg

De nieuwsgierige hond BonBon sprong in 2015 uit de auto van zijn baasje, die even aan het tanken was. Vier jaar lang keerde het beestje iedere dag terug naar diezelfde plek in de hoop zijn baasje weer te vinden.

Zo blijkt maar weer dat de liefde van een huisdier onvoorwaardelijk is…

Leo

De eigenaar van BonBon, Noi, zocht tevergeefs naar zijn hond, maar dacht uiteindelijk dat hij gestorven was. Toch bleek dit niet het geval te zijn. Een lokale Thaise vrouw merkte de inmiddels magere hond op. Ze noemde het beestje Leo en begon hem dagelijks bij te voeren. Als ze probeerde hem mee naar huis te nemen, rende ‘Leo’ steeds weer terug naar het tankstation.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Zoektocht

Een man genaamd Anuchit, had de viervoeter al een paar keer gezien en kon zich niet voorstellen dat zo’n mooie hond geen thuis had. Toen hij in gesprek raakte met de vrouw die ‘Leo’ bijvoerde, ontdekte hij dat het beestje al vier jaar op dezelfde plek aan het wachten was op zijn baasje. Hij besloot actie te ondernemen en plaatste een foto van de hond op social media in de hoop dat het massaal gedeeld zou worden.

Hereniging

Een zeer geslaagde actie, want uiteindelijk werd Noi weer herenigd met BonBon. Wekenlang had hij naar zijn maatje gezocht maar kon de hond nergens vinden, tot hij de foto’s voorbij zag komen. Na wat onderzoeken bij de dierenarts kon BonBon eindelijk weer in zijn eigen mandje slapen.

Bron: Nieuwsblad.be
Beeld: Getty Images

Ook interessant