Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Ontroerend: dankzij hond Daisy wordt overleden baas gevonden

dog-in-forest.jpg

Hond Daisy bewees afgelopen week maar weer hoe trouw viervoeters écht zijn. Tijdens een wandeling overleed haar 64-jarige baasje in het bos. Daisy week niet van zijn zijde en bleef net zo lang blaffen totdat hij gevonden werd.

“Zonder het blaffen van zijn trouwe vriend Daisy hadden we de man nooit gevonden”, aldus de politie.

Niet thuisgekomen

Afgelopen woensdag ging de man samen met Daisy wandelen in het bos bij zijn woonplaats Eatonville, in de Amerikaanse staat Washington. Zijn vrouw sloeg alarm toen het ’s avonds donker werd en ze nog niet waren thuisgekomen.

Uitgebreide zoekactie

De volgende ochtend begonnen de politie en een reddingsploeg met een uitgebreide zoekactie. In de middag vonden ze zijn auto, waarin ze een lijst aantroffen met zogeheten geocachinglocaties, een onderdeel van een schattenzoektocht met GPS. De reddingswerkers zochten op deze specifieke plekken verder en niet veel later hoorde één van hen een hond blaffen. Hij volgde het geluid en na een halfuur kruipen door dicht struikgewas, vond hij de hond.

Overleden baasje bewaken

Daisy zat naast haar overleden baasje. Het lichaam van de man werd geborgen en Daisy werd naar huis gebracht. De lijkschouwer verklaarde dat de man was overleden aan een hartziekte en dat ze het lichaam nooit hadden gevonden als zijn hond Daisy niet was blijven blaffen. Zijn vrouw en familie kregen dankzij de trouwe viervoeter de kans om afscheid te nemen van hun geliefde.

Bron: RTL Nieuws
Beeld: iStock

 

Ook interessant