Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dierenexperts waarschuwen: verkleed je huisdier niet met Halloween

waarom-je-je-hond-of-kat-niet-moet-verkleden-met-halloween.jpg

Tegenwoordig trekken we met Halloween niet alleen zelf een leuk kostuum aan, maar moeten onze huisdieren er ook aan geloven. En hoewel dit er misschien héél schattig uitziet, is het volgens dierenrechtenorganisatie PETA absoluut geen goed idee om je huisdier te verkleden met Halloween.

Zo’n kostuum zit namelijk niet alleen hartstikke oncomfortabel, je viervoeter wordt er ook nog eens angstig en gestrest van.

Niet in een kostuum dwingen

Voor je hond hoef je het dan ook niet te doen, zo legt de Britse hondentrainer Chloe Jackson uit. “Sommige honden krijgen veel stress als je ze een kostuum laat dragen. Zeker als je hen dwingt om de poten in mouwen of een broekje te steken,” zo vertelt ze aan The Guardian.

Lees ook
4 dingen waar je hond een hekel aan heeft (maar die je tóch doet)

Kleding is te warm

Hondenpsycholoog Cesar Millan (ook wel bekend als ‘The Dog Whisperer’)  is het hiermee eens. Volgens hem kunnen jassen nog best van pas komen bij slechts weer, maar zijn uitgebreide kostuums totaal niet nodig. “Het ziet er misschien schattig uit, maar je mag niet vergeten dat het gewoon honden zijn.” Bovendien krijgt je hond het ontzettend warm in een kledingstuk dat gemaakt is van polyester of nylon.

Kat heeft gevoelige vacht

Ook katten doe je geen plezier met een griezelkostuum. Kattentherapeut Ellen Meysmans legt uit waarom: “Katten hebben een ontzettend gevoelige vacht. Als je hen een pakje aandoet, bezorgt ze dat een heel raar gevoel. De kans is dan ook heel groot dat ze het niet gaan accepteren, tenzij ze als kitten veel vastgepakt en geaaid zijn. Dan kan het zijn dat ze er geen probleem van maken.”

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Peta
Beeld | iStock

Ook interessant