Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Waarom het zo belangrijk is om je hond (of kat) te chippen

waarom-het-zo-belangrijk-is-om-je-hond-te-chippen.jpg

In de Amerikaanse staat Michigan heeft een baasje haar gestolen hond na meer dan zeven jaar (!) terug. Het dier was op maar liefst 1700 kilometer van huis. Uit haar verhaal blijkt maar weer hoe ontzettend belangrijk het is om je hond of kat te chippen.

In 2014 liep de Yorkshire Terriër van een Amerikaanse vrouw weg. Niet veel later ontdekte ze dat het hondje als vermist stond op de website Craigslist en dat nota bene iemand anders zich had voorgedaan als de eigenaar van de hond. De vrouw deed aangifte van diefstal, maar tevergeefs: de jaren gingen voorbij en de terriër was onvindbaar. Tótdat de chip van het hondje eindelijk uitgelezen werd bij de dierenarts.

Hond chippen belangrijk

Wat bleek? Het dier had de afgelopen vijf jaar bij een gezin gewoond dat niet wist dat het hondje gestolen was. Gelukkig begrepen zij de situatie en mocht de terriër weer terug naar zijn baasje. Dit verhaal toont opnieuw hoe belangrijk het is om je hond (of kat) te chippen en om de contactinformatie up to date te houden.

Chip uitlezen gratis

Ook laat het zien waarom je bij een gevonden hond altijd moet controleren of deze een chip heeft en zo ja, deze laten uitlezen. De meeste dierenartsen of asiels doen dit gewoon gratis. Doe dit ook altijd als je een hond aanschaft, gewoon voor de zekerheid. Het kan een hoop ellende voorkomen.

Lees ook:
Oh nee: hond of kat vermist? Dít kun je het beste doen

Bron | RTL Nieuws, Eaton County Animal Control
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant