Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Binnenblijven? Deze activiteiten zijn leuk voor jou én je hond

binnenblijven-deze-activiteiten-zijn-leuk-voor-jou-en-je-hond.jpg

Nog steeds in lockdown, en dat tijdens de kerstvakantie: leuk is anders. Komen de muren al op je af en slaat de verveling toe? Dan hebben we leuke activiteiten die je samen met je hond kunt doen. Gewoon, binnen!

Want de verveling kan zomaar toeslaan in deze tijd.

Activiteiten met je hond: traplopen

Het klinkt suf, maar om je hond (en jezelf natuurlijk) wat beweging te geven, kun je een paar keer op hoog tempo de trap op en neer lopen. Heb je zelf geen zin om de oefening te doen? Dan kun je zelf ook bovenaan de trap blijven staan en een bal naar beneden gooien. Laat je viervoeter de bal apporteren, zodat het beestje toch zijn energie wat kwijt kan.

Tourtje door huis

De kans is groot dat jouw hond je altijd volgt als een schaduw. Klopt dit? Maak er dan nu eens gebruik van! Geef je huisdier een grote tour door het huis, zodat hij (en jij daarmee dus ook) ongemerkt flink wat meters maakt. Zo kom je steeds dichter in de buurt van die 10.000 stappen.

Sit-ups

Niet alleen jij kunt sit-ups tussen het werken door doen, maar ook je hond kan een soort van buikspieroefeningen doen. Hoe? Nou, het is simpel. Maak deze zware oefening toepasbaar voor je viervoeter door hem tien keer achter elkaar te laten zitten en liggen – en dan natuurlijk wel te belonen met een snoepje naderhand.

Verstoppertje

Een leuke en speelse manier om wat lichaamsbeweging binnenshuis te krijgen is het spelen van verstoppertje. Dat kan met (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of vrienden (wat er nu helaas even niet in zit), maar ook met je hond! Je kunt jezelf verstoppen, maar ook een snoepje verstoppen dat jouw huisdier vervolgens moet zoeken. Succes gegarandeerd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Pure Wow
Beeld | iStock

Ook interessant