Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Hoera! Er is een lentegirafje in dierentuin Artis geboren

babygiraffe.jpg

Hoera! Het is lente, ook in Artis. Afgelopen vrijdag is in de Amsterdamse dierentuin een babygirafje geboren. Artis publiceerde vandaag een video waarin we de bevalling van het hengstje van dichtbij kunnen meemaken. Vooral de landing is spectaculair.

Een giraffengeboorte is bijzonder omdat de moeder rechtopstaand haar veulen eruit perst. Hierdoor valt het veulen bijna twee meter naar beneden. Dat is wel even schrikken als je daarvoor lekker knus in de buik van je moeder hebt rondgezwommen! Toch weten babygirafjes instinctief wat ze moeten doen om er zonder hersenschudding vanaf te komen: tijdens de val draaien ze zich, zodat ze een veilige landing op hun zij maken.

Wiebelig

Ondanks hun lange dunne poten kunnen babygirafjes al vrij snel staan. In de natuur moeten ze namelijk snel kunnen vluchten als er gevaar dreigt. Dit mannetje wist zich, geholpen door zijn moeder, na drie kwartier wijdbeens en wiebelend staande te houden. Het is het zesde veulen van mama giraffe.

Dinsdag 17 april om 12 uur mocht het hengstje voor het eerst naar buiten om de savanne te verkennen. Moeder en zoon maken het goed.

Bron | Artis

Lees ook

Deze voeding bevat van nature melatonine
Slechte slaper? Schrap deze voeding van je menu
Wat helpt tegen rusteloze benen?

Bekijk ook

Creatief met groen: stylist Romeo Sommers laat zien hoe je een boeket met mais maakt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant