Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Help je kat minder vechten (en nog meer tips voor een goede gezondheid van je huisdier)

kat-spelen.png

– In samenwerking met OHRA –

Natuurlijk kun je niet altijd voorkomen dat je kat ziek wordt, maar er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om je huisdier zo gezond mogelijk te houden. Dit zijn de beste tips!

Zorg voor goede hygiëne

Een kat vindt het fijn om te eten op een rustige, schone plek. Plaats het eten daarom niet naast de kattenbak. Ook de waterbak kun je het beste niet neerzetten op de plek waar de kat eet, want een kat drinkt liever op een andere plek. Beter is het om door het huis verspreid verschillende waterbakjes te plaatsen.
Katten zijn nette dieren, verschoon de kattenbak daarom regelmatig. In elk geval moet je dagelijks de ontlasting eruit scheppen. Enigszins afhankelijk van de kattenbakkorrels die je gebruikt en de intensiteit van gebruik, moet je elke 2-6 weken de hele bak verschonen.

Help hem minder vechten

Met sterilisatie of castratie van de kat, verminder je de kans dat je kat ziek wordt. Als ze gecastreerd zijn, vechten ze minder. En minder vechten betekent minder kans op besmettelijke ziektes.
Bij poezen wordt de kans op baarmoederontsteking en melkkliertumoren verkleind door sterilisatie. Laat de sterilisatie/castratie bij voorkeur doen op jonge leeftijd (vanaf 8 weken) en in elk geval voordat de poes krols wordt of de kater begint met sproeien.

Ga even naar de dierenarts

Ga in elk geval een keer per jaar met je kat naar de dierenarts en zorg ervoor dat vaccinaties tijdig herhaald worden. Denk ook aan ontwormen en vlooienbestrijding, overleg daarover met je dierenarts. Ga altijd met je kat naar de dierenarts als hij ziek is of opeens ander gedrag vertoont. Het kan zijn dat er iets ernstigs aan de hand is.  Fijn als je dan een goede dierenverzekering hebt, zodat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Huisdierenverzekering

Natuurlijk kan je huisdier ondanks voorzorgmaatregelen een ziekte oplopen of een ongelukje krijgen, waardoor hij misschien verpleegd moet worden of een bloedonderzoek moet ondergaan. Ga bij twijfel altijd even langs de dierenarts.


Ook interessant