Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Frans Bauer deelt video van hondje Lourdes, die in een rolstoel is beland

frans-bauer.jpg

Lourdes, het schattige dwergkeesje van de familie Bauer, is in een rolstoel beland, nadat ze afgelopen zomer een ruggenmerginfarct kreeg. Even wennen, maar gelukkig kan het beestje al aardig met het speciale hondenrolstoeltje overweg. Dat is te zien op een video die Frans Bauer afgelopen donderdag deelde.

Beide pootjes verlamd

Lourdes heeft de rolstoel deze week gekregen, omdat zelfstandig lopen niet goed meer ging. Door het ruggenmerginfarct, die ze afgelopen zomer kreeg, raakten haar beide achterpootjes verlamd. “Na maanden elke week fysio doet het rechter pootje het weer, maar het linker duidelijk minder,” schrijft Frans Bauer op Instagram.

Spieren aansterken

Hij legt uit dat Lourdes haar spieren door de verlamming maandenlang niet kon gebruiken, waardoor ze nu verslapt zijn. De rolstoel zou moeten helpen om de spieren weer aan te sterken, waardoor het beestje hopelijk ooit weer zelfstandig kan gaan lopen. Op de schattige video die Frans Bauer deelt is te zien hoe het dwergkeesje nog ietwat onwennig is met de rolstoel, maar er al goed mee overweg kan. “Ze is er erg blij mee,” aldus Frans.

Bron | Instagram
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant