Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dit is waarom het gevaarlijk is om een stok naar je hond te gooien

hond.jpg

Een dierenartsenpraktijk uit Engeland komt met een opmerkelijk advies: stop met stokken gooien naar je hond! De aanleiding hiervoor is een ongeluk met een labrador genaamd Willow uit het Britse Rugby dat bijna dodelijk afliep.

Spelen met een stok: de meeste honden doen niets liever. Het baasje gooit een stok en de trouwe viervoeter rent erachteraan om hem vervolgens terug te brengen. Het lijkt zo onschuldig en het gaat vaak goed. Maar als het fout gaat, is het ook echt foute boel. En dat was het geval bij Willow.

Toen haar baasje een stuk hout van dertig centimeter naar haar gooide, ving ze dat op. Zo kwam de stok diep in Willows keel terecht. Haar baasje kreeg de schrik van haar leven toen ze zag hoe het hout het lichaam van haar hond onder de tong had doorboord.

Een woordvoerder van de dierenartsenpraktijk meldt dat Willows leven gelukkig kon worden gered door de stok via de schouder van de hond te verwijderen. De dierenartsen willen hondeneigenaars waarschuwen om zo’n ongeval in de toekomst te voorkomen.

In de video hieronder kun je zien hoe de stok uit Willows lichaam is gehaald. Let op: deze video bevat heftige beelden.

Bron | Telegraaf, RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant