Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

4 dingen waar je hond een hekel aan heeft (maar die je tóch doet)

hond-knuffelen-hekel.jpg

Hoe fijn is het om na een lange dag eerst even uitgebreid te knuffelen met je hond. Hoe blij jij hier ook van wordt, je harige vriend wordt hier over het algemeen minder enthousiast van. En zo zijn er nog een aantal dingen waar ze eigenlijk niet zo goed tegen kunnen…

Moeten we misschien toch maar wat vaker met onze partner knuffelen.

1. Hond omhelzen

De knuffelsessies vallen dus blijkbaar niet zo goed in de smaak bij onze viervoeters. Een aai over hun bol vinden ze natuurlijk niet vervelend, maar van die verstikkende omhelzingen kunnen ze zich bedreigd of benauwd voelen. En dat willen we ze natuurlijk niet aandoen.

2. Aaien in het gezicht

Soms kun je het niet laten en móet je gewoon even in die schattige, pluizige wangen van je beste vriendje knijpen. Niet gek dat hij dit helemáál niet fijn vindt. Jij wordt er immers ook niet vrolijk van als iemand continu aan je gezicht zit… Wil je je hond toch even lekker kriebelen? Doe dit dan nét boven de staart.

3. Te veel praten zonder lichaamstaal

Voer je ook altijd hele gesprekken met je huisdier? ‘Ik ga even een boodschap doen, pas jij op het huis?’, uiteraard met een hoog stemmetje. Hoewel wij vaak het idee hebben dat ze precies verstaan wat we zeggen, is dit helaas niet het geval. Je hond zal je beter begrijpen als je meer lichaamstaal gebruikt.

4. Verplichte vriendschappen

Hoe leuk is het om samen met de hond van je zus of vriendin te gaan wandelen? Je moet er alleen wel goed op letten of de honden dit net zo leuk vinden als jullie. Voor honden geldt namelijk, net als bij mensen, dat ze gewoon niet met iedereen een klik hebben. Zonde als de boel dan geforceerd wordt.

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron: | Eigen Huis en Tuin
Beeld | Getty Images

Ook interessant