Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dineren met je hond? In dít Gelderse restaurant kan het

hond-eten.jpg

Heb je altijd al een vorkje willen prikken met je hond? Reis dan af naar de Veluwe waar je sinds kort samen met je viervoeter kunt genieten van een hapje en een drankje.

Restaurant No. 15 in Hoog Soeren in het Gelderse Apeldoorn biedt een heuse hondenkaart aan. Wat er zoal opstaat? ‘Blafpatat’ en ‘snuffelbier’. Het idee van een speciaal hondenmenu is volgens eigenaresse Lea van Weezel ‘onschuldig’ ontstaan. “Voor ons is dit eigenlijk heel normaal. Wij zien het als een extra dienst die we onze gasten met honden kunnen geven,” vertelt ze aan EditieNL.

Biertje met de baas

Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving waar veel mensen gaan wandelen. Honden behoorden dus al tot de vaste klantenkring. Dat bracht Lea en haar man op het idee ook voor hen iets lekkers op het menu te zetten. “We gaven ze natuurlijk al een bakje water. Maar toen we snacks en bier tegenkwamen voor honden, waren we verkocht. Het is toch superleuk om als baasje na een lekkere wandeling met je hond een biertje te kunnen doen en vervolgens met hem te kunnen blijven eten?” aldus Lea.

Wildsticks

Het speciale menu is hondvriendelijk. Zo bevat hondenbier uiteraard geen alcohol of koolzuur, maar is het een soort bouillon met rund en gevogelte. De blafpatat oftewel hondenfriet is gemaakt van maiszetmeel en aardappel en is niet gekruid of gezouten. Daarnaast staan er mergpijpjes, kipstrips en – ‘omdat het nu herfst is’ – wildsticks op de kaart.

‘Grappig idee’

Lea is benieuwd of het bijzondere menu aanslaat. “Het is natuurlijk gewoon een grappig idee, we hoeven er zeker niet rijk van de worden. Zie het als extra service, omdat we zo van dieren houden.”

Zo ziet het hondenmenu eruit.

Hondenmenu Restaurant No. 15

Blaf, eh, eet smakelijk!

Bronnen | EditieNL, libelle.nl
Foto’s | iStock en Lea van Weezel

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant