Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Thuisblijven, maar toch naar de dierentuin? Zó kan dat

dierentuin-livestream.jpg

Door het coronavirus zijn tijdelijk ook de dierentuinen voor publiek gesloten. Toch gaat het leven daar natuurlijk ook gewoon door. En daar hoef je geen moment van te missen. Verschillende dierentuinen hebben namelijk een livestream zodat jij vanaf de bank toch een soort bezoekje kan brengen aan de dierentuin. 

En niet alleen Nederlandse dierentuinen doen mee, je kunt vanuit huis zelfs in het buitenland op bezoek. 

Uitjes vanaf de bank

Al eerder konden we virtueel aan de wandel in verschillende natuurparken en online musea bezoeken. Maar ook de dierentuin laat ons niet met lege handen achter en komt met een livestream. Verschillende dierentuinen in binnen- en buitenland hebben webcams geplaatst, zodat we kunnen blijven genieten van onhandige panda’s en schattige babyolifantjes. Een goede afleiding tijdens het thuiswerken, of als de verveling tijdens een dag binnen blijven weer toeslaat. 

Webcams in Nederlandse dierentuinen

Zeker nu het lente is, zijn er ook veel pasgeboren dieren in de dierentuin. Én dieren die voor het eerst naar buiten gaan. Gelukkig hoeven we dit niet te missen en heeft diergaarde Blijdorp een aantal webcams in hun dierentuin opgehangen. Hier kun je via een livestream bijvoorbeeld neushoorns, okapi’s en olifanten bekijken. En ook DierenPark Amersfoort heeft bij hun olifantenverblijf een webcam geplaatst.

Daarnaast deelt het park op het YouTube-kanaal allerlei schattige filmpjes van de dieren. En ook de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen uit Ouwehands Dierenpark hoef je tijdens het thuisblijven niet te missen met de webcams in Pandasia. Voor deze livestream moet je je alleen wel even inschrijven. 

Bezoekje aan een buitenlandse dierentuin

Als je uitgekeken bent op de Nederlandse dierentuinen, dan is dit ook een mooie kans om een keer vanaf je luie stoel een bezoekje aan een dierentuin in het buitenland te brengen. Scheelt ook nog eens een hoop geld. Zo kun je bijvoorbeeld de zeedieren in het Monterey Bay Aquarium bekijken, maar ook via de livestream van het Georgia Aquarium komen de mooiste tropische vissen voorbij. Of breng een bezoekje aan de pinguïns en ijsberen van de San Diego Zoo. En vervang onze reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark eens voor die van Zoo Atlanta. Wil je gorilla’s zien? Dat kan bij The Houston Zoo. Genoeg keus dus. Zo hoef je je de komende tijd thuis niet te vervelen. 

M15

Wil jij iemand in deze tijd een steuntje in de rug geven? Dat kan met de #ikgeefomje-poster, die achterop de nieuwe Margriet zit. Uiteraard lees je daarin ook alles over Pasen. Margriet 15 online bestellen kan ook via deze link (je krijgt ‘m gratis thuisbezorgd).

Bron | Manify
Beeld | iStock

Ook interessant