Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dierennieuws: giraf geboren in Blijdorp en nieuwe neushoorn voor Burgers’ Zoo

diergaarde-blijdorp-giraf.jpg

Leuk dierennieuws: in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is gisterochtend vroeg een giraf geboren. Moeder Kimberley is bevallen van hengstje Kayin. En het is tijd voor nog meer beschuit met muisjes in dierentuinland, want in Burgers’ Zoo in Arnhem is gisteravond neushoorn Izala moeder geworden van een kerngezond jong, Wiesje. De geboorte van deze kleine vrouwelijke neushoorn was live via internet te volgen.

Lang verwachte giraf

Kayin is een Afrikaanse jongensnaam en betekent ‘lang verwacht kind’. Toen de verzorgers gisterochtend arriveerden, probeerde het jong al op zijn nog wiebelige pootjes te staan. In de loop van de ochtend dronk het baby-girafje al bij zijn moeder. Dat is goed nieuws, want moedermelk bevat in de eerste 48 uur nog de meeste antistoffen, zo valt te lezen op de Facebookpagina van Diergaarde Blijdorp. De vader van Kayin is Banio. Wie het girafje live wil zien, kan nu giraffenmoeder Kimberley en haar zoontje komen bewonderen in de Rotterdamse dierentuin.

Bekijk hieronder beelden van moeder en schattige zoon.

Diergaarde Blijdorp giraf

Diergaarde Blijdorp giraf

Trotse mama-neushoorn

Neushoorn Izala is gisteravond in Burgers’ Zoo bevallen van dochter Wiesje. De bevalling was via een livestream te volgen. Izala was eerder al in verwachting, haar eerste jong kwam in januari 2016 na een draagtijd van zo’n 520 dagen helaas dood ter wereld. De gemiddelde breedlipneushoorn is zestien tot achttien maanden zwanger voordat zij een jong ter wereld brengt, zo meldt de dierentuin op zijn website.

Burgers' Zoo neushoorn

Burgers' Zoo neushoorn

Benieuwd naar de bevalling en de eerste stapjes van Wiesje? Bekijk de beelden terug op de website van de Arnhemse dierentuin.

Bron | Algemeen DagbladFacebookpagina Diergaarde Blijdorp en burgerszoo.nl
Foto’s | Facebookpagina Diergaarde Blijdorpburgerszoo.nl en Facebookpagina Burgers’ Zoo

Interessante en handige tips? Lees verder

Benieuwd wat je allemaal met een oude creditcard kunt doen? Bekijk dan onderstaande video.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant