Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Dierenambulance waarschuwt: span geen net over je balkon tegen vogels

vogels-balkon-dierenambulance-margriet.jpg

Is jouw balkon een geliefde ontmoetingsplaats voor vogels? Misschien word je gek van dat gekraai, gefladder en gepoep voor (en op) je raam. 

Een net over je balkon spannen dan maar? Doe dat niet, waarschuwt dierenambulance nu.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Boos

‘We kunnen er zo ontzettend boos om worden, maar dat heeft weinig zin’, begint de Amsterdamse dierenambulance het pleidooi op Facebook. ‘Helaas blijven mensen netten over balkons spannen, in de hoop dat vogels dan niet op hun balkon kunnen komen. Het tegendeel is vaak waar en veel vogels moeten dit met hun leven bekopen.’

Dierenleed

Er is een aantal foto’s aan het bericht toegevoegd waarop je kunt zien is hoe twee duiven in een net verstrikt zijn geraakt. De een is er zonder al te ernstige verwondingen vanaf gekomen, de ander heeft het niet gered. ‘Het heeft geen zin, helpt vaak niet en daarbij levert het een hoop dierenleed op’, luidt de conclusie over zo’n net. En geldt ook voor vetbolletjes met een netje eromheen.

Kattennet

Maar hoe houd je vogels dan wél het best weg van je balkon? De dierenambulance tipt bijvoorbeeld aardbeiengaas of een speciaal kattennet, middelen die wél diervriendelijk zijn. Het prijskaartje valt met zo’n zeven euro voor drie meter kattennet best mee. ‘Daar blijven vogels niet in hangen.’ Je haalt het gaas en/of het net bij een dierenwinkel of tuincentrum.

Met deze loungeset in de tuin wordt het extra genieten van de tuin in zomer. Nu met 38 procent korting in de Margriet Shop. Déze tuinset is geschikter voor op het balkon. 

Bron | Facebook Dierenambulance Amsterdam
Beeld | iStock

Ook interessant