Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Zó kun je deze zomer met je hond matchen aan het strand

modetrend-dogkini.jpg

Bij de Hema kun je tegenwoordig regenjasjes krijgen voor je trouwe viervoeter, en ook in de collectie van Moschino voor H&M zat een aantal stukken voor je liefste poedel, beagle of bouvier. Of je nu fan bent of niet, kledingstukken voor je huisdier zijn hot. Lingeriemerk Hunkemöller komt deze zomer bovendien met een wel heel bijzonder fashion item voor je hond: de dogkini.

De dogkini-collectie bestaat uit zowel bikini’s als shorts en is ook nog eens afgestemd op de Hunkemöller swimwear-collectie, zodat jij en je viervoeter er lekker matching bij lopen op het strand. De kledinglijn houdt rekening met verschillende rassen en met het geslacht van je hond.

Grote trend

Hema, H&M en Hunkemöller zijn niet de enige merken die inhaken op deze trend. Opvallend is, dat ook grote modehuizen voor het eerst inzetten op honden. Zo sloeg het Italiaanse modehuis Moncler eind vorig jaar de handen ineen met Poldo Dog Couture, voor een collectie donsjassen in hondenformaat.

Honden als kinderen

Volgens trendvoorspeller Emily Anatole is het succes van de hondenkleding vooral te danken aan de generatie millennials die over het algemeen laat met kinderen begint. “Deze groep heeft zelf nog geen kinderen, maar wel behoefte om ergens voor te zorgen. Daardoor hebben ze veel aandacht voor hun huisdieren. Ze behandelen hun honden en katten vaak alsof ze hun kinderen zijn en ze hebben daar ook heel wat geld voor over.”

Kledingstress

Hoe goed die groep dierenvrienden het ook bedoelt, de huisdieren zijn er zelf vaak niet zo blij mee. Volgens de Britse hondentrainer Chloe Jackson levert zo’n kittige tutu of een ander kledingstuk je hond veel stress op. “Zeker als je hen dwingt om de poten in mouwen of een broekje te steken,” vertelt ze aan The Guardian. Hondenpsycholoog Cesar Millan, beter bekend als The Dog Whisperer, is het daarmee eens. “Jassen kunnen nog van pas komen bij slecht weer, maar uitgebreide kostuums zijn nergens goed voor. Het ziet er misschien schattig uit, maar je mag niet vergeten dat het gewoon honden zijn. Bovendien krijgt je hond het ontzettend warm in een kledingstuk dat gemaakt is van polyester of nylon.”

Bron| HLN.be
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant