Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Geen kattengejank: Concertgebouworkest organiseert concert voor eenzame katten

concertgebouworkest-organiseert-concert-voor-eenzame-katten.jpg

De leden van het Concertgebouworkest Entrée organiseren dit jaar speciaal voor eenzame katten en kattenliefhebbers een speciaal klassiek concert. Dat doen ze vanuit een Amsterdams kattencafé, maar je kat kan door de livestream ook gezellig vanaf de bank meegenieten of meespelen vanaf zijn eigen krabpaal. 

Tijd om je kat een beetje muzikale kennis bij te brengen. 

Concert voor eenzame katten

Het Concertgebouworkest Entrée kwam met het idee om een huiskamerconcert weg te geven aan een kat of hond die elk jaar bang is voor het vuurwerk en onder de bank wegkruipt. Maar met het vuurwerkverbod is dat hopelijk dit jaar niet het geval en door de coronamaatregelen is een huiskamer vol met orkestleden ook niet mogelijk. Toch vielen de plannen daarmee niet in water, maar besloot het Concertgebouworkest om hun mini-concert in het kattencafé Kopjes in Amsterdam te houden en deze live uit te zenden voor alle katten en kattenbaasjes thuis. Ook honden mogen uiteraard meegenieten. 

Het effect van klassiek muziek

Met de positieve effecten van klassieke muziek op mensen ben je misschien al bekend; zo kan het je concentratie een flinke boost geven. Maar ook op huisdieren heeft het invloed. Zeker voor eenzame katten zouden de klassieke klanken rust brengen en zouden ze hier echt van opknappen. De actie van het Concertgebouworkest is onderdeel van een grotere campagne: The Classical Effect. Daarmee wil de organisatie laten zien wat de positieve effecten zijn van klassieke muziek op mens en dier.

Lees ook: 9x zó kun je je liefde aan je kat tonen in ‘kattentaal’

Een mini-concert

Aanstaande maandag 7 december om 17.30 uur treden violiste Sylvia Huang en celliste Honorine Schaeffer, beide trotse kattenbaasjes, op in het Amsterdamse kattencafé Kopjes, en dat is via deze livestream te volgen. Hier zullen zij Mozart, Bach en werken van Glière ten gehoren brengen aan de katten. Wil je tot die tijd alvast met je kat oefenen? Dan tipt Entrée deze speciale playlist om je trouwe viervoeter op klassieke muziek te laten ontspannen. Wie weet levert het je nog wat letterlijk kattengejank op als de klassieke noten je kat weten te raken, en schuilt er in jouw huisdier wel een nieuwe Mozart. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Metronieuws
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant