Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Van vossen tot wasberen: de 10 meest bijzondere huisdieren op Instagram

bijzondere-huisdieren-instagram-margriet.jpg

Het is Dierendag, dus tijd om weg te smelten bij de leukste, liefste, grappigste en meest bijzondere dieren van het internet. We deelden eerder al de leukste honden en katten op Instagram, maar ook baasjes van meer onconventionele huisdieren delen graag het leven van hun bijzondere beestjes met duizenden volgers.

Wij hebben de leukste op een rij gezet. Onderzoek wijst uit dat kijken naar schattige (huis)dieren (op Instagram) goed is voor je gezondheid, dus je bent lekker bezig!

Pumpkin de wasbeer

View this post on Instagram

All of us after the millionth trip to the fridge. Tag your quarantine buddy. #stayhome

A post shared by Pumpkin The Raccoon (@pumpkintheraccoon) on

Kijk ‘m eens zitten, als koning van het huis! Wasbeer Pumpkin was nog maar één jaar oud toen hij uit een boom viel en zijn been brak. Zijn moeder kwam nooit meer terug voor hem, maar gelukkig heeft hij het nu prima naar zijn zin bij baasje Laura en hondenvriendjes Oreo en Toffee. Volg zijn avonturen via @pumpkintheraccoon.

Jill de eekhoorn

Nog een zielig verhaal met een goed einde: eekhoorn Jill viel uit het nest tijdens orkaan Isaac in 2012. De vrouw die haar vond nam haar ‘tijdelijk’ mee naar huis om haar te behoeden voor de storm. Inmiddels zijn we acht jaar verder en woont Jill er nog steeds gezellig. Jill kun je volgen via @this_girl_is_a_squirrel.

Juniper de vos

View this post on Instagram

Judging You

A post shared by JUNIPER & FRIENDS (@juniperfoxx) on

Juniper gedraagt zich misschien als een hond, maar ze is toch echt een vos. Haar baasje maakt echter wel duidelijk dat je niet zomaar een vos als huisdier kunt nemen: de meeste vossen zijn moeilijk te trainen, slopen dingen, stinken enorm en bijten. Maar oh, wat is deze vos leuk (net als vossenvriendje Fig). Volg ze op @juniperfoxx.

Lionel de egel

Hoe kun je niet smelten bij het zien van deze foto? Deze tamme egel gaat graag op reis met baasje Anna en is nergens bang voor. Volg Lionels avonturen via @lionelthehog.

Loki de wolf

Oké, Loki is maar een halve wolf, maar wij zouden ‘m toch niet graag ’s nachts in het bos tegenkomen! Gelukkig is Loki een echte lieverd en verkent hij graag de natuur met zijn baasje Kelly en hondenvriendje Bailey. Kijk met ze mee via @loki.

Mr. Poof de parkiet

Nu is een parkiet op zichzelf niet zo’n heel bijzonder huisdier, maar Mr. Poof is wel een heel speciale parkiet: hij kan namelijk praten! Luister naar zijn verhalen, gezang en gefluit op @mr.poof.

Ethel de schildpad

Kijk eens wat een modelfamilie! Ethel wordt niet voor niets de ‘glamour tort‘ genoemd: ze heeft waarschijnlijk meer outfits dan jij en kan als de beste poseren voor foto’s. Bekijk het zelf op @etheltheglamourtort.

Melvin & Bianca de konijnen

Deze twee pluizebollen wonen in Zweden en hebben het beste leven dat een konijn zich maar kan wensen: ze hebben namelijk geen kooi en wonen als twee volwaardige huisdieren vrij in huis. En dat is maar wat gezellig, zoals je kunt zien op @bunnymelv.

Prissy en Pop de mini-varkens

Kijk nou! Die snoetjes! En alsof dit allemaal nog niet schattig genoeg is, hebben mini-varkens Prissy en Pop ook een heleboel matchende outfits waarmee ze de show stelen op straat. Kijk maar eens op @prissy_pig.

Bowie de valkparkiet

Bowie heeft een kapsel waar menig mens jaloers op zal zijn, en hij deinst er dan ook niet voor terug om deze uitgebreid te showen op Instagram: @cockatiel.too.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Beeld | iStock

Ook interessant