Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Bijzonder: zeldzame schildpad geboren in dierenpark Emmen

mini-driekielstraalschildpad.jpg

In Wildlands Adventure Zoo Emmen is donderdagochtend een mini-driekielstraalschildpad in het verblijf ontdekt. Het was een hele verrassing voor de verzorgers, want het was niet bekend dat er eieren waren gelegd.

Vrouwtjes­schildpadden zijn goed in het verstoppen van hun eieren onder de grond. Dus er is kans dat de komende dagen nog meer kleintjes worden gevonden, zo meldt het dieren- en attractiepark op zijn website. Wildlands is het enige park in Nederland waar deze diersoort is te vinden.

Ernstig bedreigde diersoort

De driekielstraalschildpad komt voor in Bangladesh, India, Nepal en Pakistan en is een ernstig bedreigde diersoort. Niet alleen door het verlies van hun leefgebied, maar ook omdat in India en China de eieren en de schildpadden veel worden gegeten. De ouders van de kleine schildpad zijn een paar jaar geleden in Hong Kong in beslag genomen, omdat ze bestemd waren voor de voedselmarkt. De schildpadden konden niet terug naar India, maak konden via een fokprogramma wel in het dieren- en attractiepark in Emmen terecht. De geboorte van het schildpadje draagt bij aan het behoud van deze diersoort.

Krokodillen

Het minischildpadje is nog maar vier centimeter groot. Omdat het zo klein is, is het diertje een lekker hapje voor de krokodillen die ook in de Vlinder­tempel in het dieren- en attractiepark leven. Het schildpadje verblijft daarom de komende maanden in een verblijf achter de schermen. Tot die tijd blijven de ouders wel in de Vlinder­tempel en dus gewoon te zien voor het publiek.

Bron | wildlands.nl
Foto | wildlands.nl

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant