Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

De beste slaapplaats voor je hond in huis kiezen: hier moet je op letten

beste-slaapplaats-voor-je-hond.jpg

Je trouwe viervoeter wil je misschien het liefst zo veel en zo dicht mogelijk bij je hebben in huis. Grote kans dat je daar op ook de plek van de mand of bench uitkiest. En hoewel de mand voor de televisie naast de bank hartstikke gezellig kan zijn, is dat niet altijd de beste slaapplaats voor je hond. Op deze dingen wil je letten. 

Aangezien de meeste honden het liefst minstens de helft van de dag slapen, is een goede slaapplek geen overbodige luxe. 

De beste slaapplaats voor je hond

Honden zijn vaak dol op gezelligheid in huis, en daarom lijkt het misschien het beste om de hondenmand ook zo dicht mogelijk bij het gezelschap neer te zetten. Toch is het juist belangrijk dat je hond een eigen plekje heeft als het op slapen aankomt. Zo kan je trouwe viervoeter zich na een lange dag vol aandacht terugtrekken. Kies daarom altijd voor een rustige plek in huis. Het is belangrijk dat je hond zich hier wel veilig voelt. Daarom is de beste slaapplaats voor je hond vaak wel in de woonkamer, maar dan in een rustig hoekje of een nis. Zo blijft de hond wel in de buurt van het baasje voor het veilige gevoel van geborgenheid, maar zit ‘ie minder in de drukte van het gezelschap. Let ook op dat je de hondenmand niet te dicht bij harde geluiden, zoals de televisie of stereo-installatie zet. 

De juiste temperatuur 

Let op dat de hondenmand niet te dicht bij een verwarming of in direct zonlicht staat. Hierdoor kan je hond namelijk oververhit raken. Staat de bench of mand in de buurt van een raam, deur of bijvoorbeeld in de keuken en gang? Let dan op dat de hond niet op de tocht ligt. De beste slaapplaats voor je harige vriend is dus niet te warm, niet te koud en niet vochtig. 

Lees ook: Grote of kleine hond? Zóveel slaap heeft jouw hond echt nodig

Op de grond 

Ligt jouw maatje het liefst de hele dag op de grond in plaats van in de mand of bench? Ook deze slaapplek kun je zoveel mogelijk hond-proof maken. Dat doe je door de vloer regelmatig goed schoon te houden. Daarbij is vloerbedekking schoonmaken natuurlijk een stuk lastiger, dan een glad parket. Daarnaast vertrekken honden het liefst naar dromenland op een zachte ondergrond. Daarom kun je op de vloer ook een kleedje neerleggen om het comfortabeler te maken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.       

Bron | MaxVandaag, Discus, Wonen.nl, Doggo.nl
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant