Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Eindelijk: dit is wanneer babypanda Fan Xing in het echt te zien is

babypanda-fan-xing-zien-vanaf-deze-datum-kan-het-in-het-echt.jpg

Babypanda Fan Xing werd dit voorjaar in Ouwehands Dierenpark in Rhenen geboren, maar was tot nu toe alleen nog op de camerabeelden te zien. Inmiddels laat de dierentuin weten dat het pandajong en zijn moeder er klaar voor zijn. Vanaf aanstaande vrijdag 20 november kunnen we ‘m dan eindelijk in het echt bewonderen.

Ouwehands Dierenpark laat weten rondom het pandagebouw extra veiligheidsmaatregelen te hebben getroffen. 

Babypanda Fan Xing

Op 1 mei 2020 kwam babypanda Fan Xing ter wereld. Tot op heden verbleef de panda samen met moeder Wu Wen in het kraamhol. In het pandaverblijf hingen wel camera’s, zodat liefhebbers thuis alvast een eerste glimp konden opvangen. In de twee weken dat Ouwehands Dierenpark Rhenen de deuren vanwege de coronamaatregelen moest sluiten, kwam Fan Xing al even gluren in het grote binnenverblijf van zijn moeder. Voordat babypanda Fan Xing aanstaande vrijdag 20 november in het echt te zien is, zullen moeder en zoon donderdag eerst een rondje door het pandaverblijf maken zonder publiek. Volgens Marcel Boekhoorn, eigenaar van de dierentuin, is Fan Xing een erg ondernemende reuzenpanda. De dierentuineigenaar is daarom erg benieuwd hoe de terugkeer van Wu Wen met het pandajong zal verlopen.

Terug naar China

In 2017 kwamen de Chinese reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya naar Nederland. Omdat er in het wild niet veel reuzenpanda’s voorkomen, was het de bedoeling dat de twee zich in Ouwehands Dierenpark zouden voortplanten. Inmiddels is die missie geslaagd en heeft moeder Wu Wen weer een paar jaar rust. Voor babypanda Fan Xing is er wel werk aan de winkel. Over ongeveer vier jaar wordt het pandajong terug naar het opvangcentrum in China gestuurd. Daar is hij onderdeel van een internationaal fokprogramma. Ouders Wu Wen en Xing Ya reizen niet mee, deze blijven vijftien jaar in Nederland. 

Lees ook: Dierenpark Amersfoort dicht na ontsnapping chimpansees: ‘Het was angstaanjagend’

Fan Xing bewonderen 

Wil je binnenkort babypanda Fan Xing ook in het echt zien? Zorg dan dat je vanwege de coronamaatregelen vooraf online een ticket met een tijdslot boekt. Daarnaast laat Ouwehands Dierenpark weten dat rondom Pandasia, het pandaverblijf, extra maatregelen zijn getroffen om het bezoek zo veilig mogelijk te houden. De panda’s hebben daarnaast meerdere verblijven, ook achter de schermen. Hierdoor kunnen ze zich terugtrekken. Het kan dus zijn dat je de panda tijdens je bezoek helaas niet spot, maar gelukkig heb je nog een paar jaar de kans om Fan Xing in het echt te bewonderen voordat ‘ie naar China gaat. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Ouwehands Dierenpark, Hart van Nederland, Editie NL
Beeld | ANP

Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant