Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Baasjes delen beelden van bange huisdieren: discussie rond vuurwerk laait weer op

bange-hond.jpg

Huisdierbezitters delen op social media beelden van hun huisdieren die bang zijn voor vuurwerk. Van honden die van schrik zijn weggelopen tot katten die uit angst alleen nog maar onder de bank blijven liggen. Veel huisdierbezitters vinden dat er zo snel mogelijk een vuurwerkverbod moet komen. En hiermee laait de discussie over vuurwerk weer op.

Veel twitteraars delen een foto van hun bange hond of kat om hun boodschap kracht bij te zetten, bericht RTL Nieuws.

Kattenluikje onder het bloed

Wielercommentator Maarten Ducrot plaatste afgelopen week op Twitter een foto van het kattenluikje waar zijn hond doorheen was gekropen. De randen van het luikje zaten onder het bloed van het beestje.

Deze hond trilt als een rietje

‘Een oproep aan elke vuurwerkliefhebber,’ meldt een brandweervrouw op Twitter. Haar hond kruipt al dagen weg uit angst voor het knallen. Voor huisdieren is het vuurwerk ‘geen feestje,’ laat de vrouw weten. Haar hond kruipt van angst bij elke knal dicht tegen haar aan.

Hulphond ‘erg bang voor knallen’

Anne-Miek Vroom is afhankelijk van haar hulphond. Het dier is ‘helaas erg bang voor knallen’ geworden, schrijft ze. ‘Daardoor kan ik hem nauwelijks alleen uitlaten. En dat al op 28 december.’ Van haar mag vuurwerk verboden worden. ‘Of een nóg strengere handhaving.’

Ze is naar de Ikea gegaan om haar hond uit te laten. ‘Buiten plassen en dan snel naar binnen, wandelen tussen de meubels. Hopelijk trilt hij daar niet zo!’

Vlak bij deze hond werd een rotje afgestoken

Sommige dieren zijn van nature niet bang, maar rond de jaarwisseling steekt de angst wél op. Zeker als er vlakbij een rotje wordt afgestoken, zoals bij deze hond gebeurde.

Zo ziet een doodsbange hond eruit

Blogger Jennie plaatste een video op Twitter van haar doodsbange hond.

Hoogleraar Roos Vonk plaatste een filmpje van een doodsbange hond, die niet van haarzelf is maar ‘wel een hond die bang is voor vuurwerk, net als zeer zeer vele andere honden en andere dieren’.

Honden lopen weg

Ook komt het voor dat honden weglopen als gevolg van vuurwerk.

 Inmiddels is Galgo weer terecht.

‘Stokdove’ kat

Deze kat heeft nergens last van, maar het is niet zo gek dat hij niet schrikt. Het dier is volgens zijn baasje namelijk ‘stokdoof’.

Zó help je jouw huisdier de jaarwisseling door

Is jouw huisdier bang voor vuurwerk? Lees hier hoe je hem de jaarwisseling door helpt.

Bronnen | RTL Nieuws, Twitter
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant