Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Relaxed, gestrest, gefocust? Dit apparaatje vertelt je hoe je hond zich voelt

hond.jpg

Je hond is je beste vriend, en daarom wil je natuurlijk dat hij of zij zo gelukkig mogelijk is. Maar soms kan je viervoeter nog best lastig te begrijpen zijn… Wat denken ze nou écht?

Een Japans bedrijf heeft de oplossing gevonden. Met een speciaal apparaatje, weet je altijd of je hond blij, ontspannen, boos of verdrietig is.

Hartslagmeter

Het Japanse bedrijf Inupathy heeft een soort harnas of jasje ontwikkelt dat je bij je hond om kunt doen. Dit jasje meet de hartslag van je huisdier en kan aan de hand daarvan de gemoedstoestand bepalen. Vervolgens geven de ledlampjes op het jasje aan jou door hoe je hond zich op dat moment mogelijk voelt.

Verschillende kleuren

De verschillende kleuren lichtjes staan voor verschillende emoties. Groen betekent relaxed, paars staat voor stress, wit betekent geïnteresseerd of gefocust en rood is opgewonden. Als de lampjes in allerlei vrolijke regenboogkleuren verschijnen, dan is je hond gelukkig. Via de lampjes kun je dus uitvinden van welke activiteiten je hond blij wordt, en van welke minder. Misschien dacht je dat hij dat ene rode piepspeeltje heel leuk vindt, maar is hij er eigenlijk doodsbang voor.

Advies van experts

Het jasje komt met een app waarin wordt bijgehouden hoe vaak je hond een bepaalde emotie voelt. Als je hond vaak stress of een andere negatieve emotie heeft, dan zullen experts via de app advies geven over wat je hier aan kunt doen. Handig, toch? Helaas is de monitor nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar de makers hopen het apparaat via een crowdfundingsactie wereldwijd te kunnen lanceren.

Bron | Inupathy.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief. 

Ook interessant