Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dieren

Aha: dít betekent het dus als je hond z’n pootjes op je schoot legt

hond-pootje.jpg

Komt jouw hond geregeld naar je toe om zijn pootjes op je schoot te leggen? Dan heb je je vast weleens afgevraagd wat dit nu precies betekent. Wil je viervoeter gewoon even met je spelen? Of zou het een uiting van liefde zijn? Wij leggen het je hieronder uit.

Dat pootje op je schoot kan namelijk verschillende dingen betekenen.

Reden hond pootjes op je schoot

Zo kan het betekenen dat je hond gewoon even je aandacht wilt. Zeker als je ergens druk mee bezig bent en dus even geen aandacht hebt voor je hond, kan het pootje simpelweg een ‘hé, hier ben ik ook nog’ betekenen. Ben je nergens druk mee in de weer? Dan zou het ook kunnen dat je hond trek heeft. Zeker als hij een pootje op je schoot legt rond de tijd dat ‘ie normaal gesproken eten krijgt, is de kans groot dat z’n maag gewoon knort. Probeer ‘m in zo’n geval niet meteen z’n zin te geven, anders legt hij straks om de haverklap zijn poot op je schoot.

Lees ook:
Dit moet je weten én doen voor je op autovakantie gaat met je hond

Last van stress?

Mochten bovenstaande dingen nu niet van toepassing zijn, dan zou het ook nog eens kunnen dat je hond een beetje gestrest is. Probeer daarom eens goed naar zijn lichaamstaal te kijken. Misschien is je hond ergens bang of verdrietig om en wil hij simpelweg even getroost worden. Legt je hond z’n poot op je schoot wanneer je ‘m aait? Dan wil hij waarschijnlijk gewoon even laten weten dat hij je aai over zijn bol op prijs stelt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Dog Clinic
Beeld | iStock

Ook interessant