Veel mensen vinden het leuk om creatief bezig te zijn, maar sommigen onder ons hebben daar nét wat meer aanleg voor. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Déze zes sterrenbeelden zijn het creatiefst

De één kan goed pianospelen, de ander is een kei in boetseren of zelf kleding maken. Veel mensen vinden het leuk om creatief bezig te zijn, maar sommigen van ons hebben daar nét wat meer aanleg voor. Ze lijken wel een natuurtalent te bezitten. Deze sterrenbeelden zijn net even wat creatiever dan de rest.

Staat jouw sterrenbeeld er ook bij?

Maagd

Je kunt hartstikke goed problemen oplossen, Maagd. Jouw brein staat nooit stil, want je bekijkt een situatie altijd vanuit allerlei verschillende invalshoeken. Daarbij kom je steeds met verrassende inzichten op de proppen bij vrienden en familie. Keer op keer weet je ze weer te verbazen met jouw meesterbrein. Zó hadden ze het nog nooit bekeken! Ze boffen maar met jou, want dankzij jouw creatieve denkwijze help je ze vaak uit de brand. Je eigen problemen, daar loop je het liefst omheen. Maar als iemand jou om advies vraagt ben je er als de kippen bij.

Boogschutter

Er is geen enkel sterrenbeeld dat zoveel smaak heeft als jij. Mode kun je kopen, stijl moet je hebben. En dat héb jij, Boogschutter. En niet zo’n beetje ook. Je vindt het heerlijk om je vrijzinnige en vrolijke karakter terug te laten komen in je kleding. Positief denken kun je als geen ander en daardoor durf je op te vallen met je uiterlijk. Dat zorgt ervoor dat je altijd heel creatief gekleed gaat. Bovendien ben je gek op allerlei snufjes en foefjes. Je bent dus altijd een voorloper als het op mode aankomt. Paarse laarzen? Jij trekt ze gewoon aan en het staat je nog ook. Anderen bewonderen jou om je lef en omdat je ontzettend creatief met je uiterlijk omgaat.

Weegschaal

Als er iemand van mooie mensen en mooie spulletjes houdt, dan ben jij het wel, Weegschaal. Met eksterogen loer je naar alles wat glanst en blinkt. Je gaat altijd creatief de straat op. Anderen kijken om naar jou en vragen zich af waar je die mooie vintage jas nu weer op de kop hebt getikt. Je bent een van de best geklede personen van je stad of dorp en daar ben je trots op. Je gaat namelijk niet voor snelle mode, maar hebt echt óóg voor wat mooi en stijlvol is. Soms maak je die kleding ook zelf, je bent namelijk buitengewoon creatief. Met een naaimachine en wat stoffen van de markt maak jij in een handomdraai een prachtig kledingstuk. Maar dit wist je waarschijnlijk allemaal al? Je bent namelijk de beste in het vissen naar complimentjes en hoort het de liefst de hele dag hoe creatief je bent.

Tweelingen

Je bent een allrounder als het op creativiteit aankomt, Tweelingen. Je hebt een brein waar je u tegen zegt en bent ontzettend goed met mensen. Je dartelt rond als een sociale vlinder. Maar jouw creativiteit is pas echt buitengewoon. Sieraden maken? Daar draai jij je hand niet voor om. In korte tijd heb je een prachtige zilveren ring gesmeed voor een vriendin. Wil je buurvrouw graag een muurschildering? Je staat meteen paraat met kwasten om een groots kunstwerk te maken. Het liefste ben je de allerbeste in wat je doet. Anderen moeten dus niet proberen jou te overtreffen bij het maken van een sieraad of schilderij. Jouw omgeving is dolblij met jou, want dankzij jouw talent hebben al je vrienden en familie prachtige kunstwerken in huis hangen.

Waterman

Je leeft in een minuscule creatieve bubbel, Waterman. Daarin laat je niet snel anderen toe. Je sluit jezelf op met je gedachtes en voor je het weet komt daar iets moois uit rollen. Normaal zijn? Dat interesseert jou niet. Jij durft tegen bestaande rolpatronen aan te schoppen en hebt een vrije geest. Bekrompen zijn is jou vreemd. Je vindt niets ‘raar’ en hebt daardoor elke dag weer nieuwe inspiratie om iets bijzonders te creëren. Je ideeën kunnen ietwat avant-garde zijn waardoor je je vaak onbegrepen voelt door de rest. Ze zijn soms in shock over de kunstwerken die je bedenkt. Maar weet je, Waterman? Het is eenzaam aan de top. Jij bent gewoon een voorloper.

Vissen

Je kunt diep geroerd raken als je naar kunst kijkt, Vissen. Geen detail van een schilderij gaat aan jou voorbij. Tot diep in je binnenste heb je liefde voor schoonheid en kunst. Door die open blik naar andermans kunst - en je hoogsensitiviteit - raak je elke dag geïnspireerd om zelf ook mooie dingen te maken. Eigenlijk is dat ook wat je continu doet: kunst creëren en toveren met ingrediënten. De ene dag verzin je een recept waar iedereen z’n vingers bij aflikt. De andere dag schilder je een wonderschoon landschap waar Vincent Van Gogh u tegen zou zeggen. Je ideeën zijn zo uniek dat je weleens grote veranderingen teweeg kunt gaan brengen in de kunstwereld.

Bron | Best Life

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden