M52-2022 MODE_Budget kerstmode Beeld Fotografie Joost Gover
Beeld Fotografie Joost Gover

Deze week in Margriet 52 (nu in de winkel!)

Het nieuwste nummer van Margriet ligt weer in de winkel. Ook deze week staat het magazine weer vol met de mooiste persoonlijke verhalen en doe je inspiratie op voor feestelijke outfits voor een leuk prijsje.

Gerard Cox, Joke Bruijs, Richard Groenendijk en Brûni Heinke spelen in de romcom Casa Coco. In Margriet gaan ze in gesprek over de grote thema’s uit de film: liefde, vriendschap, ouder worden en of er sprake is van een generatieconflict. “Ik vind werken met jonge mensen alleen maar geweldig,” aldus Gerard Cox.

HIV

Marjolein Annegarn (60) krijgt op 25-jarige leeftijd te horen dat ze hiv-positief is. Ze wilde graag bloeddonor worden en liet volgens alle protocollen haar bloed nakijken op ziektes. Daar maakte ze zich totaal niet druk om, tot ze een brief kreeg van de GGD dat er een ‘afwijkende bepaling’ in haar bloed was aangetroffen. Als ze acht jaar later op het randje van de dood is, mag ze een nieuw medicijn testen. Het redt haar leven. “Het klinkt gek, maar als je zo dicht bij de dood hebt gezeten, is het moeilijk om weer terug te komen.”

Gedwongen abortus

Toen Mireille jong was, had ze een affaire met haar getrouwde baas. Pas toen ze zwanger van hem raakte, merkte ze hoeveel macht hij over haar had. Ze dacht dat ze het een plekje had gegeven, maar sinds #MeToo en de aandacht voor machtsmisbruik steekt de pijn regelmatig weer op. “Het was duidelijk dat als ik géén abortus zou laten doen, ik er snel zou worden uitgewerkt op kantoor. het was niet oké hoe ik toen ben gemanipuleerd en het is heel oneerlijk dat ík daar een hoge prijs voor heb betaald en hij niet.”

Mijn moeder & ik

De moeder van minister Karien van Gennip (53), Trees van Gennip, is in vele opzichten een voorbeeld voor Karien. “Het was haar diepe overtuiging dat we de energie en talenten waarover we beschikken, moeten inzetten om de wereld beter te maken.”

Ook dit lees je deze week in Margriet 52

Naast de mooie verhalen hierboven, lees je nog veel meer leuks in Margriet. Wat dacht je hiervan?

Margriet 52 ligt nu in de winkel. Haal ’m snel in de winkel of bestel Margriet online op lossebladen.nl.

Sanne van der LindenFotografie Joost Gover

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden