Deze week in Margriet 49 (nu in de winkel!) Beeld Joost Govers
Beeld Joost Govers

Deze week in Margriet 49 (nu in de winkel!)

Haast je naar de winkel, want er ligt weer een nieuwe editie van Margriet in de schappen. We hebben weer de mooiste verhalen voor je verzameld. Lees bijvoorbeeld een interview met Arthur Japin en ontdek fijne lingerie waarmee je kleding nog mooier zit.

Arthur Japin (66) dook voor zijn nieuwe roman Wat stilte wil in het leven van Anna Witsen, die een prachtige zangstem had, maar niet mocht zingen. Hij vertelt over zijn personages, zijn getraumatiseerde jeugd en over hoe trauma’s ook in zijn voordeel werken. “Mijn personages zijn vrijwel altijd buitenstaanders. Niet voor niets, ik ben als kind erg gepest en daardoor zelf nog altijd een buitenstaander.”

De man van Zora kreeg een herseninfarct

De uit Bosnië afkomstige Zora Blazevic (65) moest voor de tweede keer een nieuw leven opbouwen, nadat haar man Lozjo (68) een zwaar hartinfarct kreeg. “Lieve mensen om ons heen hielpen waar ze konden, maar er is niemand die je verdriet een tijdje kan overnemen.”

Dansend door het leven

Het is hun lust en hun leven en dus kunnen ze zich niet voorstellen dat ze het niét meer zullen doen. Corrie, Marianne en Marva vertellen over hun passie voor dansen. Corrie (78): “Rolstoeldansen gaf me weer een doel. Ik heb voor Nelson Mandela gedanst.”

Ook dit lees je deze week in Margriet

Margriet 49 ligt nu in de winkel. Haal ’m snel in de winkel of bestel Margriet online op lossebladen.nl.

Nynke KooyJoost Govers

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden