Deze week in Margriet 48 (nu in de winkel!) Beeld Joost Govers
Beeld Joost Govers

Deze week in Margriet 48 (nu in de winkel!)

Haast je naar de winkel, want Margriet 48 ligt in de schappen! Ook deze week staat Margriet weer boordevol mooie en inspirerende verhalen. Van heerlijke herfstrecepten met paddenstoel tot goed voorbereid met pensioen gaan. Ook dit lees je deze week in Margriet.

Vier jaar geleden liep actrice en schrijfster Margôt Ros (57) hersenletsel op. Nu is ze terug met haar nieuwe voorstelling Brabantse nachten zijn lang, waarin ze teruggaat naar haar roots. Haar vader speelt een belangrijke rol in het stuk. “De band met mijn vader was lang afstandelijk, maar in de periode voor zijn sterven heb ik het toch heel fijn met hem gehad.”

Het lichaam dat bij mij past

Al toen ze nog heel jong was, wist schrijfster Valérie Lempereur (59) het al. Het lichaam waarmee ze geboren was, paste haar niet. En dus liet ze die fout herstellen. “Ik praat liever over ‘reparatie’ dan van ‘transitie’ omdat alleen dat in mijn ogen aangeeft wat er moest gebeuren: het herstellen van een foutje.”

Een tijd van komen en een tijd van pensioen

Ben je bang om na te denken over het zwarte gat of heb je geen zin om je in allerlei complexe financiën te verdiepen? Els Meyer stelde vragen aan deskundigen die de emotionele en financiële kant van het naderende pensioen een stuk behapbaarder maken.

Ook dit lees je deze week in Margriet

Margriet 47 ligt nu in de winkel. Haal ’m snel in de winkel of bestel Margriet online op lossebladen.nl.

Nynke KooyJoost Govers

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden