M46 2022 MODE - ruiten Beeld Fotografie: Judith Pronk
Beeld Fotografie: Judith Pronk

Deze week in Margriet 46 (nu in de winkel!)

Een nieuwe week is aangebroken en dat betekent dat het nieuwste nummer van Margriet in de winkel ligt. Margriet 46 staat in het teken van het najaar. Met de leukste hotspots voor een dagje Zwolle en gloednieuwe stylingtips: je leest het allemaal in dit nummer.

Auteur Jan Siebelink (84) dacht dat hij wel klaar was met schrijven over de bloemkwekerij van zijn ouders. Tot februari van dit jaar. In minder dan vier maanden schreef hij Brengschuld, waarin opnieuw de teloorgang van de kwekerij centraal staat. “Ik denk dat elke schrijver uiteindelijk één onderwerp heeft dat hij tot het diepste wil uitwerken.”

Ingrid is pleegouder

‘Waar er vier kinderen kunnen zijn, is ook plek voor een vijfde’ Door de jaren heen heeft Ingrid van Beek (61) met haar man 29 pleegkinderen opgevangen. “Mijn moederinstinct steekt er altijd bovenuit. Je bent meteen verliefd op het kind dat jou zo hard nodig heeft. We hopen dat we een lichtpuntje kunnen achterlaten.”

Omscholen op latere leeftijd

Loucky de Keizer (6) liet zich omscholen en vond heel snel een nieuwe baan. Nadat ze boventallig was verklaard, kwam ze moeilijk weer aan het werk. Om de kans op een nieuwe baan te vergroten, liet ze zich omscholen. Met succes. “In mijn nieuwe baan blijf ik leren en word ik uitgedaagd.”

Ook dit lees je deze week in Margriet

Naast de mooie interviews en verhalen hierboven, lees je nog veel meer in Margriet. Wat dacht je van deze?

Margriet 46 ligt nu in de winkel. Haal ‘m snel uit het schap of bestel Margriet makkelijk en snel online op lossebladen.nl.

Sanne van der LindenFotografie: Judith Pronk

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden