null Beeld

Deze vrouw bewijst dat je niet slank hoeft te zijn voor yoga

Voor yoga hoef je helemaal niet slank te zijn, zoals veel mensen denken. De Amerikaanse yogalerares Dana Falsetti bewijst dat je zelfs met een maatje meer de meest onmogelijke poses kunt aannemen.

Naar eigen zeggen heeft Dana jarenlang geworsteld met emotionele vreetbuien en haar overgewicht. "Ik dacht dat ik een heel ander en gelukkiger persoon zou zijn als ik slank zou zijn," vertelt ze in de video. "Maar toen ik bijna vijftig kilo was afgevallen, voelde ik me niet anders of beter dan daarvoor. Het maakte helemaal niks uit."

null Beeld

Geen obstakel

Om meer innerlijke rust te krijgen, wendde Dana zich tot yoga. Ze was eerst bang dat ze vanwege haar figuur en overgewicht bepaalde houdingen niet zou kunnen aannemen, maar toen ze op een dag op haar handen kon staan, ontdekte ze dat haar zware lichaam geen obstakel hoefde te zijn.

Nooit voor mogelijk gehouden

In de video vertelt ze: "Daar zat ik, op mijn yogamat, met een lichaam dat altijd een obstakel had gevormd, en ik kon poses aannemen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Dat was echt een keerpunt in mijn leven."

'Yoga geeft me een vrij gevoel'

In plaats van zich te richten op de buitenkant, ging Dana nu nadenken over wat ze diep van binnen wilde. Over de dingen die ze altijd had willen doen, maar nooit gedaan had omdat ze er niet uitzag zoals ze wilde. Dankzij de yoga laat ze zich daar nu niet meer door weerhouden. "Yoga geeft me een vrij gevoel," vertelt ze. "Ik voel me bevrijd van datgene wat mij altijd gevangen heeft gehouden: mijn lichaam."

null Beeld

Inspirerend voorbeeld

Dana wil nu voor jongeren met overgewicht het inspirerende voorbeeld zijn dat ze zelf gemist heeft toen ze nog op school zat. "Zodat ze zien: wauw, zij ziet eruit zoals ik en ze is gelukkig. Of zij ziet eruit zoals ik, en ze doet allemaal dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen. Zo'n voorbeeld kan enorm bijdragen aan een positievere levenshouding."

Bron | Metronieuws, danafalsetti.com

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden