Deze vier sterrenbeelden zijn het meest zelfstandig. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze vier sterrenbeelden zijn het zelfstandigst

De één vindt het prettig om beslissingen aan anderen over te laten, de ander kiest graag zijn of haar eigen pad. Deze vier sterrenbeelden zijn het zelfstandigst en doen het liefst alles zelf.

Staat jouw sterrenbeeld er ook bij?

Mensen met deze vier sterrenbeelden zijn het zelfstandigst

Als je een van deze vier sterrenbeelden hebt, laat je niet snel over je heen lopen. Het liefst bepaal je zelf hoe alles gebeurt in je leven, daarvoor hoeft niemand zijn neus in jouw zaken te steken.

Ram

Niemand hoeft jou door het leven te gidsen, want dat kun je prima zelf. Je bent een geboren kapitein, Ram. Je staat dan ook het liefst altijd zelf aan het roer. Wanneer anderen zich bemoeien met jouw zaken, kun je nogal eens opstandig worden. Niemand hoeft jou wijs te maken dat je het anders moet aanpakken, want je weet zelf het best welke kant je op wilt. Soms ben je wel een beetje een controlfreak te zijn, je geeft namelijk niet makkelijk iets uit handen en hebt last van controledwang. Het mooie daarvan is wel dat je veel ideeën hebt waarmee je anderen eindeloos inspireert. Je bent een echte aanpakker en hebt veel lef. Dat bewonderen anderen ontzettend aan je.

Boogschutter

Er is niemand die meer zijn of haar eigen plan trekt dan jij, Boogschutter. Met je ruimdenkende houding zet je veel mensen aan het denken. Niemand kan jou over het hoofd zien, want je valt op in de massa met je kleurrijke persoonlijkheid. Krijg je een pittige situatie voor de kiezen? Dat maakt het leven interessant voor jou. Zelf probeer je ook anderen een beetje te 'prikken', zodat ze uit hun comfortzone treden. Geen plek op de wereld is jou vreemd: je reist heel wat af en vindt het ontzettend saai als alle dagen op elkaar lijken. Sleur probeer je dan ook te allen tijde te voorkomen. Daardoor heb je best een spannend leven en al die avonturen inspireren je elke dag weer opnieuw.

Steenbok

Als anderen iets voor je doen, kan het alleen maar misgaan. Zo denk je vaak. Je hebt het liefst zélf de touwtjes in handen. Het is niet zo dat je anderen wilt afkeuren of belerend wilt overkomen, je hebt vaak gewoon heel goede ideeën. En dan is het soms moeilijk om je te voegen naar de manieren of meningen van een ander. Als je in een groep moet samenwerken, denk je stiekem over hoe iets beter zou kunnen. Daarom zou je het liefst alles zelf doen. Dan weet je tenminste zeker dat het op de beste manier gebeurt. Maar het is niet zo dat je altijd graag op jezelf bent: je vindt het juist erg fijn om door je geliefden te worden omringd. Ze moeten je alleen wel een beetje de ruimte geven om te ademen.

Waterman

Je bent eigenlijk van alle markten thuis, Waterman. Aan de ene kant ben je een sociale vlinder van de bovenste plank, aan de andere kant wil je heel graag in je eentje rondfladderen. Je hebt veel goede vrienden en vindt het niet moeilijk om verbinding te zoeken en je open te stellen naar een ander. Dat lukt jou extra goed omdat je nogal een vrije geest bent: je vindt niets raar en bent ontzettend openminded. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg,’ komt dan ook niet in jouw woordenboek voor. Je valt veel liever op dan dat je meedoet met alle regels. Die lap je liever aan je laars. Op de een of andere manier krijg je daar nooit problemen mee en kun je met jouw charmante verschijning precies doen wat je wilt.

Bron | Girlscene

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden