Stier sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze vier dingen moet je nooit zeggen tegen een Stier

Het Stier-seizoen is in volle gang! En hoewel dit teken bekend staat om het hebben van engelengeduld, raakt dit ook een keer op. Vooral als je maar door blíjft gaan over de stereotypische eigenschappen van dit sterrenbeeld: zo gaat men er vaak vanuit dat dit teken agressief is, omdat het geassocieerd wordt met een stier. En dat zijn dingen die iemand met het sterrenbeeld Stier liever níet wil horen.

En zo zijn er nog een aantal dingen die je beter voor je kunt houden als je een Stier tegenkomt. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. ‘Weens eens niet zo lui’

De Stier is een harde werker en doet er alles aan om zijn of haar doelen te behalen, maar zodra het takenlijstje is afgewerkt, laat dit teken alles met gemak uit zijn of haar handen vallen. Het doel is bereikt, dus streven naar meer is niet meer nodig. Hierdoor kunnen ze als een van de beste zonder schuldgevoel lekker luieren. Voor een Stier voelt het dan ook niet als lui zijn, maar als een beloning na een taak die volbracht is. Probeer er dus maar geen commentaar op te hebben: de Stier heeft gewoon wat rust nodig.

2. ‘Heb je écht nog een nieuw paar schoenen nodig?’

Stieren voelen zich van nature aangetrokken tot luxe, omdat ze worden geregeerd door Venus, dé planeet van liefde en schoonheid. En met hun verfijnde smaak kopen ze maar wat graag nieuwe kleding, schoenen en andere mooie spullen. Toch kunnen ze op anderen soms gierig overkomen: hoewel ze graag geld spenderen aan zichzelf, gaat dat net iets minder makkelijk voor anderen. Stieren bekritiseren omdat ze overdreven goed voor zichzelf zorgen, is hen dan ook vragen om tegen hun aard in te gaan.

3. ‘Je kunt sneller werken als je multitaskt’

Stieren geven er de voorkeur aan hun energie en hulpbronnen in kleine stappen te besteden, in plaats van zich te dun te verspreiden. Het concept van multitasking om een taak sneller te voltooien past dan ook niet zo goed bij dit sterrenbeeld. Laat de Stier het maar lekker op zijn of haar manier doen.

4. ‘Laten we gewoon met de stroom meegaan’

Stieren zijn het meest koppige teken van de dierenriem en zullen dan ook niet zo snel met de meute meegaan. Ze leggen je dan ook maar al te graag uit waarom hun standpunt écht het besta standpunt is. Mensen met dit sterrenbeeld zijn vastberaden en niet makkelijk om te praten, maar we zijn dol op ze vanwege de consistentie, betrouwbaarheid en stabiliteit die ze elke groep bieden. En, net als echte stieren, moet je ze voorzichtig benaderen als je wilt dat je relatie op het goede spoor blijft. Voorstellen om met de stroom mee te gaan? Doe dat maar niet.

Bron Pinkvilla

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden