Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze vetplanten zijn niet alleen leuk voor binnen, maar ook voor buiten

vetplanten.jpg

Vetplanten zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk te verzorgen. Toch hebben de meeste mensen ze alleen binnen staan. Zonde, want sommige vetplanten zijn ook hartstikke geschikt voor in de tuin!

Sedum

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ako (@vov_ako) op

Een sedum heeft eigenlijk maar één ding nodig en dat is zon. Zet ‘m dus op een plekje waar de zon lekker lang staat en je hebt er verder weinig omkijken naar. Water heeft deze plant amper nodig: hij heeft een flinke waterreserve om gebruik van te maken.

Aloë

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @plantsurf op

Aloë vera staat niet alleen mooi in je tuin: het plantje heeft ook gezonde bijwerkingen op je huid en je haar. Om ervoor te zorgen dat aloë vera lekker goed groeit, kun je ‘m het beste half in de schaduw zetten. Geef ‘m alleen water als de plant volledig is opgedroogd. Aloë kan (mits beschermd) een warme winter overleven, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je hem het beste het huis in halen tijdens koude perioden.

Sempervivum

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Photo by M.V (@m.v._photography) op

De Latijnse naam van dit vetplantje zegt het al: deze plant blijft ‘altijd leven’. Er is dus weinig dat je fout kan doen Toch groeit de sempervivum het beste op een plek met goede waterafvoer in de volle zon. Zet ‘m dus in een pot met gaten zodat het water weg kan. Wat ook heel fijn aan deze plant is, is dat hij wintervast is.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Infotalia
Foto | iStock

Ook interessant