Zaterdag 12 november is de landelijke intocht van Sinterklaas. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze tips zijn handig als je met je kleinkind naar de Sinterklaasintocht gaat

Vol verwachting klopt ons hart: Sinterklaas komt zaterdag aan in ons land. Een paar jaar was de landelijke intocht niet mogelijk door corona, maar eindelijk kun je weer genieten van de intocht met publiek. Sinterklaas en zijn pieten komen 12 november aan in Hellevoetsluis. Ga je met je (klein)kind naar de intocht in Hellevoetsluis of in je eigen woonplaats? Dan is het goed om híer aan te denken.

Kleinkind kwijtraken bij de intocht van Sinterklaas

Het kan druk worden bij de landelijke of lokale intocht. Samen met je kleinkind op pad gaan kan dan een flinke uitdaging zijn. In de massa kan je je (klein)kind even uit het oog verliezen. Als grootouder probeer je waarschijnlijk goed op je kleinkinderen te letten en ze dicht bij je in de buurt te houden. Toch is het mogelijk dat je kleinkind de pieten achterna loopt voor pepernoten en ineens uit het zicht verdwijnt.

Handige tip: een polsbandje of button

Het is, met al die drukte, daarom verstandig om je (klein)kind een polsbandje om te doen met zijn of haar naam en je telefoonnummer erop. Zo’n polsbandje kun je gratis ophalen bij de ingang van de intocht in Hellevoetsluis. Als je naar de lokale intocht gaat, kun je natuurlijk ook thuis alvast een polsbandje maken. Je kunt je (klein)kinderen ook een button met hun naam en je telefoonnummer op de jas spelden. Een button is voor een ander meteen zichtbaar, dus dat is handig voor het terugvinden.

Heb je pleisterspray (van de drogist) in huis? Dan kun je er ook voor kiezen om je telefoonnummer op de huid van je (klein)kind te schrijven. Spray er een laagje pleisterspray over, dat maakt het waterproof en zorgt ervoor dat je telefoonnummer niet vervaagt tijdens de intocht.

Als je kleinkinderen al wat ouder zijn, kun je met elkaar afspreken dat je elkaar op een bepaalde plek en tijdstip weer terugziet.

Vanaf deze leeftijd de intocht bijwonen

Het advies van 24Baby is om kinderen vanaf ongeveer drie jaar mee te nemen naar de intocht van Sinterklaas. Vanaf die leeftijd begrijpt je kleinkind wat er gebeurt en kan hij of zij er echt samen plezier aan beleven. Een kind dat jonger is dan drie jaar krijgt maar weinig mee van de intocht. Ook al begrijpt het kind nog niet alles, toch kan je kleinkind van anderhalf het wel interessant vinden om naar de intocht te kijken.

Bron | MAX Vandaag, 24 Baby

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden