Sommige sterrenbeelden doen er werkelijk álles aan om hun schoonzoon of schoondochter een warm gevoel te bezorgen. Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden zijn de zachtaardigste schoonmoeders

Kinderen krijgen is voor veel mensen een van de bijzonderste ervaringen in het leven. Uiteindelijk groeit je kind op en zit de kans er dik in dat je zoon of dochter uiteindelijk een partner mee naar huis neemt. Sommige vrouwen vinden het erg moeilijk om hun kind aan een ander ‘af te moeten staan’, anderen ontvangen hun schoonzoon of -dochter juist met open armen. Déze sterrenbeelden zijn het zachtaardigst als schoonmoeder.

Maagd

Je bent ontzettend attent als er bezoek langskomt, Maagd. En als het je schoonzoon of schoondochter is, pak je helemaal uit. Je doet er alles aan om het hem of haar naar de zin te maken. Toen je wat jonger was, leek je al heel volwassen voor je leeftijd. Je vindt het belangrijk dat je familie één groot, warm geheel vormt. En daar horen je schoonzoon of -dochter ook bij. Je behandelt ze als je eigen bloed en belt regelmatig om bij te kletsen. Bij jou thuis voelt iedereen zich altijd gewaardeerd. Je neemt iedereen precies zoals die is. Mensen beledigen of kwetsen, dat is jou vreemd. Hierdoor komt je familie ook regelmatig bij je op bezoek. De geliefde van je kind wordt altijd verwend en je ziet hem of haar echt als familie. Je bent misschien hun schoonmoeder, maar eigenlijk voelt jullie band als veel meer dan dat.

Tweelingen

Je blinkt uit in vriendelijkheid, Tweelingen. De partner van je kind heeft het getroffen met jou als schoonmoeder. Als hij of zij langskomt, weet je allang wat er in zijn of haar leven speelt. Je denkt veel na over je schoondochter of schoonzoon en toont altijd belangstelling als hij of zij je iets vertelt. En dat onthoud je allemaal. Er zijn misschien maar weinig mensen die écht naar een ander kunnen luisteren, maar jij bent er zeker één van. Je pikt alle signalen op: voelt iemand zich niet op z’n gemak? Dan doe je er alles aan om diegene zich welkom en geaccepteerd te laten voelen. Pas wel op dat je er niet in doorslaat, Tweelingen. Je kunt soms de neiging hebben om jezelf weg te cijferen en te vergeten wat je eigen ‘huisregels’ zijn. Alles doe je om de ander te plezieren. Zo gastvrij als jij bent, is bijna niemand. De partners van je kinderen kunnen wel in hun handjes knijpen met zo’n lieve schoonmoeder.

Boogschutter

Je staat erom bekend dat je soms best veel aan jezelf kunt denken, Boogschutter. Dat klinkt misschien niet meteen als een ‘zachtaardige schoonmoeder’, maar uiteindelijk ben je er toch zeker een geworden. Je hebt een pittige jeugd achter de rug en dat is precies de reden waarom je hebt geleerd wat vaker aan anderen te denken. Je denkt vaak terug aan je eigen jeugd en misschien had je best iets willen veranderen hier en daar. Aan je eigen schoonmoeder heb je niet zulke warme herinneringen. Daarom doe je er alles aan om zelf wél die lieve schoonmoeder te zijn voor je schoonzoon of schoondochter. Doordat je weet hoe het is om soms moeilijke momenten te beleven, begrijp je je kinderen en hun partners als geen ander. Van schade en schande wordt men wijs: bij jou heeft het zeker zo uitgepakt dat je het tegenovergestelde doet van wat je zelf hebt meegemaakt. Bij jou staan de koekjes altijd op tafel en is er altijd ruimte voor verse koffie en een luisterend oor.

Bron | Pinkvilla

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden