deze sterrenbeelden strengste ouders Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze sterrenbeelden zijn de strengste ouders

Stel jij als ouder altijd duidelijke grenzen? Of laat je de touwtjes wat vaker vieren? Hoe je bent als ouder zou zomaar eens kunnen liggen aan de stand van de sterren. De volgende sterrenbeelden zijn over het algemeen bijzonder strenge ouders en laten hun kinderen zelden met iets wegkomen.

Hoe streng ben jij?

1. Ram

Je bent extreem actief en gepassioneerd. Maar dit kan ook snel in een bezittelijke richting gaan, vooral als het gaat om het leven van je kinderen. Je neemt graag beslissingen boven hun hoofd, vergetend dat je kind zijn eigen mening moet ontwikkelen. Je bedoelt het goed, maar op deze manier ontneem je je kinderen ook de kansen - en een beetje vrijheid. Geef ze dus soms de ruimte om ook zelf dingen te ontdekken, zodat ze een eigen mening gaan vormen.

2. Leeuw

Als je aan leeuwen denkt, begrijp je eigenlijk al waarom ze tot de strengste ouders behoren. Je ziet jezelf als de ultieme leider en beschermer en neemt deze rol zeer serieus. Je bent niet bang om anderen bevelen te geven en dat is te zien aan je opvoedingsstijl. Het voordeel: een leeuw zal zijn kinderen altijd beschermen als een leeuw!

3. Maagd

Is jouw sterrenbeeld maagd? Dan weet je waarschijnlijk al van jezelf dat je perfectionistisch en soms ook een beetje onverzettelijk bent. Als je eenmaal je zinnen op iets hebt gezet, kan je er niet meer omheen. Je kunt niet tegen plotselinge veranderingen in plannen en bent daarom altijd voorbereid op elk mogelijk scenario. Je hebt ook hoge verwachtingen van jezelf en de mensen om je heen, soms tot ergernis van je kinderen. In ruil daarvoor kunnen de kinderen zich later meestal verheugen op het afronden van de muziek- en sportopleiding, die ze te danken hebben aan de ambitie van hun ouders.

4. Schorpioen

Schorpioenen zijn erg koppige mensen die voor anderen een beetje afstandelijk en mysterieus kunnen lijken. Wanneer het waterteken kinderen heeft, ontwikkelen ze een sterk beschermend instinct, maar zijn ze tegelijkertijd ook behoorlijk dominant. Net zoals hun kinderen hun grenzen testen, doen Schorpioenen hetzelfde in het ouderschap en stellen ze veel eisen aan hun kinderen. Kinderen van Schorpioen hebben de neiging om het gezag van hun ouders te respecteren.

5. Steenbok

Je wilt alleen het allerbeste voor je kind en daarom push je hem ook zo hard. Je bent een loyale, liefhebbende ouder die graag veel quality time doorbrengt met het gezin. Dat is een mooie eigenschap, maar let op dat je hierin niet doorschiet. Je bent al snel te intens. Laat wat vaker de touwtjes vieren (een keer met het bord op schoot voor de tv kan best), zodat je kind het ook beter kan hebben dat je hem soms zo hard pusht.

Bron / Freundin

Sanne van De WeteringGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden