Deze sterrenbeelden zijn de meest ongeremde en uitbundige ouders
 Beeld Getty Images/fStop
Beeld Getty Images/fStop

Déze sterrenbeelden zijn de meest uitbundige en gulle ouders

We willen geloven dat alle ouders even enthousiast en gul zijn als het om onze kinderen gaat. Toch zijn er moeders en vaders die echt álles uit de kast trekken om hun kroost een plezier te doen. Ook zijn ze liever niet te streng. Déze sterrenbeelden zijn de meest extravagante en uitbundige ouders.

Waterman

Als volwassen Waterman heb je zelf misschien een iets te strenge opvoeding gehad. Dat wilde je bij je eigen kinderen anders aanpakken. Niets is te gek als het aankomt op jouw kinderen. Een duur cadeau dat je maar nét kan betalen? Prima! Vroegen je kinderen vroeger om iets lekkers? Dan wilde je waarschijnlijk de hele snoepwinkel voor ze leegkopen. Er is niks dat jij je kind ontzegt.

Vissen

Omdat je als Vissen enorm wordt gestuurd door je emoties, lukt het niet altijd om je hoofd koel te houden wanneer je kind iets vervelends doet. Intens liefdevol en emotioneel ga je het gesprek met je kind aan, ook al heeft die iets heel rottigs gedaan. Deze gesprekken zijn vaak nogal dramatisch, omdat je als Vissen een beetje overenthousiaste moeder of vader bent.

Stier

Je partner kon vroeger al vaak klagen dat jij als Stier een grote teddybeer in hart en nieren bent. Jij als Stier lijkt van buitenaf misschien wat hard en stoïcijns, maar dat pittige uiterlijk verandert plots in een weekdier als het om je kinderen gaat. Er is niks op de wereld dat je niet zou kopen voor je kind. Je houdt immers van extravagante cadeautjes!

Maagd

Ook al houd je als Maagd net zoveel van je kinderen als andere sterrenbeelden dat doen, het komt niet altijd tot uiting. Je leven is vaak zó druk dat je nauwelijks tijd lijkt te hebben voor je kinderen. Om dit te compenseren, geef je buitensporig veel geld uit aan cadeautjes. Op die manier probeer je jezelf geliefd te maken bij je kinderen zodat ze nog steeds een beetje naar je opkijken.

Saskia WinkensGetty Images/fStop
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden