Moeder-dochter relatie Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze sterrenbeelden matchen het best in een moeder-dochterrelatie

Hoewel moeders hun eigen kind als geen ander zouden moeten kennen, komt het vast vaak genoeg voor dat je je verbaast over hoé anders je moeder of dochter is dan jij. Misschien heeft het te maken met jullie sterrenbeelden: net zoals in romantische relaties, zijn er ook in een moeder-dochterrelatie bepaalde sterrenbeelden die een stuk beter matchen dan andere.

Déze sterrenbeelden kunnen het best met elkaar overweg als moeder-dochterduo.

Sterrenbeelden en moeder-dochterrelatie

Net als iedere andere relatie, kent een moeder-dochterrelatie de nodige ups en downs. Heb je een dochter die veel op je lijkt, dan kan dat soms flink botsen. Is je dochter juist complete anders dan jij, dan kan het lastig zijn om verbinding te vinden. Natuurlijk speelt persoonlijkheid hier een grote rol in, maar misschien kunnen de sterren je óók wat vertellen over de manier waarop jij en je moeder of dochter met elkaar omgaan.

Ram en Waterman

Een Ram als moeder is het toonbeeld van onafhankelijkheid en eigenzinnigheid. Ze is extreem ambitieus. Allemaal eigenschappen die goed passen bij een Waterman. Dit moeder-dochter duo neemt het leven niet al te serieus en doet maar al te graag hun eigen ding. De dagelijkse klusjes kunnen er hierdoor nog wel eens bij inschieten, maar ach, ze hebben het in ieder geval naar hun zin.

Stier en Schorpioen

De aardse Stier als moeder is precies wat een Schorpioen nodig heeft: Schorpioenen zijn ambitieus, gepassioneerd en hechten veel waarde aan vertrouwen, wat ze soms een beetje argwanend maakt. Stieren zijn betrouwbaar en stabiel, en kunnen een Schorpioen het vertrouwen geven dat ze nodig hebben om hun ambities en passies waar te maken. Een Stier als moeder is een echte rots in de branding voor een Schorpioen.

Tweelingen en Ram

Tweelingen en Ram zijn beide gek op nieuwe, spannende avonturen. Dit werkt vooral goed wanneer de Ram dochter jong is: een Tweelingen moeder laat haar maar wat graag zien hoe opwindend de wereld is. Maar wanneer een Ram ouder wordt, kan ze wat meer roekeloos worden, iets dat een Tweelingen moeder soms lastig vindt. Dan kan de dochter juist haar moeder meetrekken, zodat die iets meer los durft te laten.

Kreeft en Stier

Een Kreeft moeder en Stier dochter is misschien wel de beste moeder-dochter match die er kan zijn. Ze zijn beste vriendinnen en kunnen het op ieder vlak goed vinden. Een Stier heeft een hekel aan verveling, en een Kreeft als moeder voorkomt dit door haar enorme verbeeldingskracht. Bovendien werkt een Kreeft moeder ook goed met een Kreeft dochter: omdat ze beide zo gevoelig zijn, begrijpen ze elkaar als geen ander. De meer ervaren moeder kan haar dochter leren om met al deze emoties om te gaan.

Leeuw en Tweelingen / Waterman

Tweelingen zijn wat voorzichtig en stil, maar enorm intelligent. Een Leeuw als moeder kan haar uit haar schulp trekken en haar stimuleren de beste versie van zichzelf te zijn. De enige valkuil is dat een Leeuw hierin iets te ongeduldig kan zijn: geef je dochter de ruimte om te vallen en opstaan. Een Leeuw en Waterman zijn een perfecte moeder-dochter combinatie: ze zijn beide intelligent, maar de warmte van een Leeuw kan een Waterman helpen ontdooien. Ze delen een zelfde soort humor en zullen zich daarom nooit vervelen samen.

Maagd en Vissen / Stier / Kreeft

Een moeder met Maagd als sterrenbeeld is een goede moeder voor veel sterrenbeelden, simpelweg omdat veel kwaliteiten van een Maagd óók kwaliteiten zijn die passen bij goed ouderschap. Ze zorgen voor een overzichtelijke, kalme en veilige omgeving, en weten op bijna ieder probleem raad te geven. Vooral voor Vissen en Kreeft is deze stabiliteit een goede tegenhanger voor hun dromerige, emotionele en ietwat chaotische persoonlijkheid. Verder werkt het tussen een Maagd en Stier ook heel goed, omdat ze zo hetzelfde zijn: beide zijn beschermend, houden van zekerheid en nemen liever geen risico’s. Dit moeder-dochterduo kan samen proberen uit hun comfortzone te stappen om de wereld te ontdekken.

Weegschaal en Leeuw / Ram

Tegenpolen trekken elkaar aan, en dat geldt ook voor Weegschalen en Leeuwen. Een Leeuw is zelfverzekerd, iets dat goed past bij de meer voorzichtige persoonlijkheid van een Weegschaal. Een Weegschaal als moeder kan haar soms onbezonnen dochter wat temperen. En de open, nieuwsgierige persoonlijkheid van een Leeuw kan haar moeder weer helpen om uit haar comfortzone te stappen. En met een Ram als dochter werkt het precies hetzelfde: haar onuitputtelijke enthousiasme en de energie vult de stabiele en kalme persoonlijkheid van een Weegschaal goed aan.

Schorpioen en Steenbok

Een Steenbok is praktisch, serieus en perfectionistisch. Ze houden van regelmaat en voorspelbaarheid en voelen zich snel ontmoedigd, vooral als ze niet gesteund worden. Daarom past een Schorpioen als moeder zo goed bij ze: dit sterrenbeeld geeft hun vertrouwen en de ruimte om zichzelf te ontdekken. Maar een Schorpioen is ook in staat om de serieuze kant van een Steenbok te temperen en ze ook eens van de kleine dingen te laten genieten.

Boogschutter en Tweelingen / Weegschaal

Een Boogschutter als moeder is een ambitieus rolmodel. Ze is een beetje rusteloos en altijd op zoek naar avontuur. Gelukkig hebben Tweelingen dat ook: die veranderen altijd van gedachte en de Boogschutter moeder kan hier maar al te goed op inspelen. Een Weegschaal als dochter kan zich goed optrekken aan de ervaren en wereldse Boogschutter. Het advies en de zelfverzekerdheid van hun moeder kan een Weegschaal helpen zich te ontwikkelen naar een sterke persoonlijkheid.

Steenbok en Kreeft

Kreeften kunnen nogal nostalgisch ingesteld zijn, en daarom werkt het zo goed als hun moeder een Steenbok is: een Steenbok is geaard en praktisch ingesteld, en kan haar dochter laten focussen op dingen die er echt toe doen. Dit duo zal hecht zijn omdat ze hun nieuwsgierigheid en hunkering naar kennis delen.

Waterman en Boogschutter / Tweelingen

Een Boogschutter dochter komt met een heleboel energie en is constant op zoek naar uitdaging, en snel ook. Een Waterman als moeder kan haar helpen niet haar focus te verliezen. Een Waterman moeder en Tweelingen dochter zijn ook een gouden duo: ze zijn beiden enorm intelligent en houden van nieuwe dingen leren. Ze dagen elkaar hierin uit en vinden verbinding in boeken en wetenschap.

Vissen en Steenbok / Stier

Een Vissen en Steenbok moeder-dochtercombinatie zal veel van elkaar kunnen leren. Een Steenbok dochter is relaxed, serieus en wordt graag met rust gelaten. Spelen is niet zo haar ding. Een Vissen moeder is begripvol en spontaan en kan helpen om haar dochter uit haar schulp te trekken. Bovendien zal ze goed de creatieve kant van haar dochter naar boven kunnen halen. Een Stier is juist van zichzelf heel sociaal, en daarom is dat ook een goede match met een Vissen moeder: ze halen het beste in elkaar naar boven.

Bron | Babygaga.com

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden