Geld verdienen? Deze spullen in je huis kunnen zomaar eens veel geld waard zijn Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze spullen die je in huis hebt kunnen zomaar eens veel geld waard zijn

Ben je in het kader van de voorjaarsschoonmaak je huis aan het opruimen of heb je gewoon zin om de boel weer eens goed af te stoffen? Let dan tijdens het opruimen goed op wat je tegenkomt. Sommige dingen die al jarenlang in je huis liggen zouden namelijk zomaar eens veel geld kunnen opleveren.

1. Boeken

Staat je boekenkast vol met oude boeken? Dan kan het een goed idee zijn om ze eens goed uit te zoeken. Want zeldzame uitgaves en eerste drukken van boeken kunnen ondertussen heel veel geld waard zijn. De allereerste druk van het Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll kwam bijvoorbeeld uit in 1865 en is nu zo’n 2 miljoen dollar waard. Dat je die specifieke titel niet in je kast hebt staan snappen we, maar ook een eerste druk van Harry Potter en de Steen der Wijzen (417.000 euro) of de trilogie van The Lord of the Rings (100.000 euro) kunnen je zomaar flink wat geld opleveren.

2. Parfumflesjes

Parfum ruikt niet alleen lekker, de flesjes zien er vaak ook nog eens hartstikke leuk uit. Bewaar jij ze daarom ook altijd terwijl ze allang leeg zijn? Gooi ze dan ook zeker niet weg tijdens het opruimen. Er worden namelijk heuse veilingen georganiseerd voor deze flesjes. Daarbij gaat hoeft de parfum er niet meer in te zitten, het draait namelijk echt om de flacons. Er wordt voornamelijk gekeken naar de vorm, het glas of de maker van het flesje. Dus stof die oude parfumflessen af en wie weet verdien je er nog wat geld aan!

3. Barbies

Heb je vroeger ook eindeloos met barbies gespeeld en staan de poppen nu nog in een doos op zolder? Stof ze maar snel af, want als ze nog in goede staat zijn kunnen ze zomaar wat geld opleveren. Er zijn verschillende websites waarop je jouw blonde pop kunt aanbieden en de prijzen kunnen zomaar oplopen tot 200 euro per pop. Heb je een oudere Barbie die nog in perfecte staat is en in de doos zit? Dan zijn er veilingen waar de biedingen oplopen tot in de duizenden of tienduizenden euro’s. De duurste Barbie ooit ging zelfs weg voor meer dan 270.000 euro.

4. Furby’s

Om nog maar even bij het speelgoed van vroeger te blijven: ook je Furby kan je misschien nog wel een leuk zakcentje opleveren. Het zachte, pratende beestje was super populair en iedereen speelde ermee. Heb jij een Furby die nog in goede staat is en nog steeds in de verpakking zit? Dan kan dat je zomaar 600 tot 900 euro opleveren.

5. Muziekinstrumenten

Speelde je vroeger gitaar, maar ligt het muziekinstrument nu te verstoffen omdat je er geen tijd meer voor hebt? Overweeg dan om hem te verkopen. Ook exemplaren uit de jaren ‘60 of ‘70 kunnen namelijk een leuk bedrag opbrengen. Dan gaat het misschien niet meteen om duizenden euro’s, maar meer om bedragen als 100 euro.

6. Analoge camera’s

Een jackpot is het misschien niet, maar een goede analoge camera kan je toch een bedrag van ongeveer 150 euro opleveren. (Hobby)fotografen zijn namelijk gek op deze analoge modellen en willen hier ook best voor betalen. Dat is makkelijk geld verdienen, zeker omdat we tegenwoordig toch alles met onze telefoon of digitale camera vastleggen!

7. Sieraden

Heb je nog oude sieraden liggen die je niet meer draagt of exemplaren die je ooit geërfd hebt? Als het geen waardevolle erfstukken zijn kan het lonen om ze te verkopen. Zeker als er sieraden tussen zitten die nog in goede staat zijn. Dus, uitzoeken en naar een betrouwbare verhandelaar maar!

8. Oude apparaten

En dan met name oude computers. Was jij bijvoorbeeld een van de eersten die een Apple-computer kocht? Dan kun je daar nu veel geld voor vangen. Zo is een van de eerste exemplaren tegenwoordig bijvoorbeeld meer dan 800.000 euro waard. Dat tikt lekker aan! Maar ook kleinere apparaten, zoals een GameBoy, kunnen in perfecte staat nog tot zo’n 2300 euro opleveren.

9. Stripboeken

Verslond je als kind stripboeken en heb je nog ergens een hele collectie van Suske en Wiske strips liggen? Opzoeken maar! De eerste druk van Suske en Wiske - Het Spaanse spook kan je maar liefst 800 tot 1000 euro opleveren. Als dat geen leuk zakcentje is!

10. Steiff-beren

Iedereen die gek is op teddyberen weet dat Steiff-beren de echte teddyberen zijn. Deze schattige knuffels worden sinds het begin van de twintigste eeuw verkocht en nu, bijna een eeuw later, zijn de teddyberen een stuk meer waard. Zo is de teddybeer met kruik zo’n 28.000 euro waard. En wat dacht je van de beer die ter nagedachtenis van de Titanic gemaakt is? Maar liefst 120.000 euro.

Bron | AndC, Elle, Tipsenweetjes

Nynke KooyGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden