Shot of a young woman looking thoughtful while relaxing on the sofa at home Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze slechte eigenschappen horen bij jouw sterrenbeeld

Het zonneteken waarin jij geboren bent kan een heleboel over je karakter zeggen. Zo heb je als Kreeft waarschijnlijk geduld voor twee en zal iedereen de ambitie van een Steenbok benijden. Toch zijn niet alle eigenschappen positief: slechte eigenschappen horen er helaas ook bij.

Benieuwd wat de minder leuke kant van je sterrenbeeld is? Je leest het hieronder.

Slechte eigenschappen per sterrenbeeld

Ram (21 maart - 20 april)

Als Ram ga jij vaak een confrontatie aan zonder daarbij rekening te houden met de gevoelens van anderen. Omdat jij vaak eerst doet en dan pas denkt, is de kans groot dat je later spijt krijgt van de dingen die er dan uitfloepen. Jouw soms kinderachtige houding gaat je echt niet helpen tijdens een discussie met je dierbaren. In plaats van je ongeduldigheid de leiding te laten nemen, kan het helpen om eerst even stil te staan en tot tien te tellen voordat je in de aanval gaat.

Stier (21 april - 20 mei)

Stieren hebben soms last van koppigheid, en hierdoor koester je lang wrok. In een ruzie toegeven dat je ongelijk had? Echt niet! Je mokt liever in je kamer en negeert degene die het waagde tegen jou in te gaan. Het is voor de mensen om jou heen lastig je te bereiken wanneer je er niet voor open staat dat jouw mening niet altijd waarheid is. Wanneer je jouw ego aan de kant kunt schuiven, zul je zien dat het veel makkelijker is om problemen uit te praten dan aan jouw eigen ideeën vast te blijven houden.

Tweelingen (21 mei - 20 juni)

Mensen in jouw omgeving kunnen soms gek worden van jouw wispelturigheid, Tweelingen. Het is onmogelijk voor jou om keuzes te maken wanneer je mening per minuut verandert. Daarbij ben je ontzettend snel afgeleid. Waar je het ene moment bezig bent met het opstellen van die ene belangrijke mail, ben je het andere moment ineens bezig met het lezen van recensies van dat ene boek dat je nog zo graag wilt bestellen. Hartstikke leuk dat je zo enthousiast wordt van zoveel dingen, maar met deze houding is het lastig om dingen af te krijgen. Probeer je wat meer te focussen op één ding tegelijk.

Lees ook: Déze sterrenbeelden matchen het best in een moeder-dochterrelatie

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Je handelt altijd vanuit je intuïtie. Logisch, want je vertrouwt op je gevoel, toch Kreeft? Maar hierdoor kun je een tikkeltje achterdochtig zijn over de intentie van anderen. Niet iedereen heeft altijd het slechtste met je voor. Het zou kunnen lonen wat minder vanuit je emoties te handelen en pas mensen te wantrouwen wanneer ze hier reden toe geven.

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Je wilt graag in het middelpunt van de belangstelling staan, waar je ook gaat of staat. Het is leuk hoe blij je bent met je prestaties en je uiterlijk, maar door de meeste mensen kan jouw ijdelheid geïnterpreteerd worden als arrogantie. Dit komt omdat je soms moeite hebt om op te houden over je favoriete onderwerp: jezelf. Leeuw, het kan enorm leerzaam voor je zijn om vaker écht naar anderen te luisteren.

Maagd (24 augustus - 23 september)

Als Maagd lig jij 's nachts in bed nog steeds te piekeren over dat ene probleem waar je tegenaan liep op je werk. Loslaten kun je maar moeilijk. Perfectionisme stroomt door jouw aderen en vaak kun je hierin doorslaan. Ook op anderen kun je overdreven kritisch zijn. Vergissingen zijn not done en het woord ‘foutje’ bevindt zich dan ook niet in jouw woordenboek. Misschien is het tijd om eens toe te geven aan jezelf dat perfectie niet bestaat. Het is hartstikke knap dat je zo doelgericht en ambitieus bent, maar laat dit je niet gek maken.

Lees ook: Dit (gedurfde) seksstandje past het beste bij jouw sterrenbeeld

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Je hecht veel waarde aan schoonheid, bij mensen én bij objecten. Zelf kun je uren voor de spiegel staan en geef je veel geld uit aan dingen waarvan jij de esthetiek kunt waarderen. Je liefde voor schoonheid en materialisme zijn prima, zolang je je realiseert dat er meer is dan uiterlijk en bezittingen. De mensen waar jij naar opkijkt zijn meer dan alleen een mooi gezicht, en soms is innerlijk lang niet zo mooi als uiterlijk.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Als Schorpioen geef je jezelf niet snel bloot. Er is heel wat investering voor nodig om jou echt te leren kennen. Door jouw mysterieuze persoonlijkheid kom je nogal slinks en stiekem over op mensen. Alsof je dingen geheimhoudt en je niet goed te vertrouwen bent. Misschien kun je je wat meer openstellen voor de mensen waarvan je houdt? Op deze manier is het makkelijker om sterke relaties met mensen in jouw omgeving te beginnen. Onthoud Schorpioen: elke relatie is gebaseerd op vertrouwen.

Boogschutter (23 november - 21 december)

Jouw eerlijkheid valt te waarderen, maar vaak breng je je mening nogal tactloos. Hierbij houd je geen rekening met gevoelens van anderen die je mogelijk kunt kwetsen. Je bent altijd positief ingesteld, dus wanneer mensen jou confronteren met negatieve emoties, zul je hier niet naar luisteren. Het zal jouw relaties goed doen wat meer stil te staan bij de gevoelens van anderen.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over wat voor type collega jij bent

Steenbok (22 december - 19 januari)

Steenbok wordt beheerst door zelfdiscipline. Dat is hartstikke goed, maar je moet niet altijd anderen afrekenen wanneer zij niet aan jouw maatstaven voldoen. Hierdoor kun je nogal kil en oordelend overkomen. Je leeft graag volgens je eigen regels en staat er niet voor open dat niet iedereen dit op dezelfde manier wil doen. Door jouw ambitie verwacht je hoge prestaties van jezelf en ben je snel teleurgesteld wanneer je deze niet haalt. Probeer minder hard te zijn voor jezelf en anderen.

Waterman (20 januari - 19 februari)

Je bent geneigd je af te zonderen van anderen wanneer jij je zin niet krijgt. Op dit soort momenten ben je moeilijk te benaderen omdat jij toch al niet de beste luisteraar bent. Jouw eigenwijze en onpeilbare karakter maakt het moeilijk problemen bespreekbaar te maken. Gezien je toch al kil overkomt op mensen die jou niet goed kennen, vinden zij het vrijwel onmogelijk jou te bereiken.

Vissen (20 februari - 20 maart)

Verantwoordelijkheid nemen voor jouw acties vind je maar lastig. Het liefst verzin je een mooi verhaal dat jouw eigen handelen goed praat en daarbij de schuld op een ander schuift. Wanneer iets niet goed voelt voor jou, heb je de neiging hiervan weg te lopen. Helaas werkt het leven zo niet. Soms moet jouw optimisme ruimte maken voor realisme.

Bron| Mens-en-gezondheid.info.nu, Happinez, Mediumchat.nl, Women's Health

Beeld| iStock

Marin NoomenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden