Deze plant past het beste in je huis volgens je sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze plant past het beste in je huis volgens je sterrenbeeld

Wil je je huis graag inrichten met kamerplanten om het zo een gezellige sfeer te geven? Maar heb je keuzestress omdat je niet weet welke plant je het beste kunt nemen? De keuze voor een kamerplant in je huis zou zo maar eens te maken kunnen hebben met je sterrenbeeld.

Tijd om de groene vingers aan het werk te zetten.

Ram: ZZ-plant

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan kan het niet mis gaan met een ZZ-plant, oftewel een Zamioculcas zamiifolia. ZZ-planten zijn een van de weinige kamerplanten die weinig daglicht kunnen verdragen. Door het wasachtige groen en de glanzende afwerking lijkt de plant vaak nep, maar niks is minder waar. Haal deze plant maar snel in huis!

Stier: Gebedsplant

Ondanks zijn gedurfde en uitnodigende uiterlijk, staat de gebedsplant bekend als een zeer moeilijke plant om te verzorgen. Een eigenschap die zeker spreekt over de weerstand van een koppige Stier tegen verandering. Als je ervoor kiest om ervoor te zorgen, zorg er dan voor dat je het constant bevochtigt en vochtig houdt, zodat het zijn beste leven kan leiden. Deze plant heeft geen direct licht nodig en leeft het beste in badkamers waar stomende douches te vinden zijn.

Tweelingen: Geldplant

Is jouw sterrenbeeld Tweelingen? Dan weet je van jezelf dat je veel onderweg bent en daarom is deze flexibele kamerplant zeker iets voor jou. Deze plant is veelzijdig en makkelijk te kweken. Juist omdat deze plant zich snel kan aanpassen, kun je de plant in de meest goed gedraineerde potgrond planten. Hoewel de plant niet veel voedsel nodig heeft om te overleven, zal het geven van elke maand een dosis kamerplant mest de plant goed doen en ervoor zorgen dat het op zijn best blijft presteren. De plant is veerkrachtig en laat dat nou net ook een eigenschap zijn van Tweelingen.

Kreeft: Spinplant

Je staat erom bekend dat je af en toe een beetje humeurig kan zijn, maar tegelijkertijd ook ongelofelijk verzorgend en daarom is deze plant echt iets voor jou. Hoewel de spinplant er misschien ook echt als een spin uitziet, is het verre van intimiderend: het heeft zelfs baby planten.

Elke stengel van een spinplant kan tientallen kleine planten bevatten, ook wel baby’s of spinnetjes genoemd. Deze plant zal baby spinnen maken van oude bloemaren die op dezelfde manier kunnen worden geplant en verzorgd als de ouderplant. Dit brengt het moederinstinct van een Kreeft helemaal op gang. Deze plant groeit het beste in koelere temperaturen en in gebieden met heldere maar indirecte hoeveelheden zonlicht.

Leeuw: Weduwe sensatie

De leeuw heeft een kleurrijke ziel. Vergelijkbaar met je zonnige karakter past de weduwe sensatie, ook wel de ruggengraat van de duivel of meer technisch, de kalanchoe plant genoemd. Deze vetplant heeft fel licht en weinig water nodig. Deze kamerplant heeft er verder baat bij om in de buurt van een kweeklamp te staan als er geen heldere ramen beschikbaar zijn. Als leeuw sta je graag in de spotlights en met deze energie en de spanning van de weduwe sensatie gaan jullie het goed met elkaar kunnen vinden.

Maagd: Aloë vera

Maagd is een genezer. Dit is precies waarom het planten en kweken van je eigen aloë vera plant zo passend is, omdat het een reeks verbazingwekkende voordelen met zich meebrengt, zoals het behandelen van een jeukende huid. Wat het onderhoud betreft, er is grond nodig die goed afvloeit, dus vermijd te veel water. Verder is het belangrijk om veel directe zon te vermijden, omdat de plant kan verbranden, maar zichzelf niet kan behandelen; je hoeft er alleen maar voor te zorgen. Twee genezers in één kamer? Handig!

Weegschaal: Vlinderorchidee

Je bent het meest sociale teken van de dierenriem en je kamerplanten zijn meestal complementair. Het is niet moeilijk om een vlinderorchidee te spotten, en dat komt omdat ze heel mooi zijn. Alleen deze plant heeft wel wat onderhoud nodig. De sleutel tot overleving is consistent vocht, samen met een paar dingen die je niet moet vergeten. Het is namelijk belangrijk dat je een orchidee niet in water laat zitten, want dat is de makkelijkste manier om deze plant te doden. Voeg ook geen ijs toe aan je plant. Dit zal je orchidee stress geven en zal voorkomen dat hij gedijt, omdat ze niet mogen worden blootgesteld aan de bijna vriestemperaturen die het water uit het ijs tegenhoudt. Dus ze vragen wat onderhoud, maar dan heb je ook wel een hele mooie plant!

Schorpioen: Slangenplant

Een schorpioen is exotisch en mysterieus. Een slangenplant is de ideale kandidaat om je kamerplantencollectie mee te beginnen. Net als de ZZ-plant overleven slangenplanten van verwaarlozing, wat overeenkomt met de geheimzinnige persoonlijkheid van Schorpioen. Aangezien Schorpioenen ook bekend staan om hun harde buitenkant, past het perfect bij het praktisch onverwoestbare karakter van de slangenplant.

Boogschutter: Doornenkroon

Geef je jezelf een mooie bloem cadeau voor je nederige stulpje? Naast het toevoegen van een beetje kleur aan je leefruimte, kan een doornenkroon, ook wel bekend als een Christusplant of Euphorbia milii, gemakkelijk gedijen bij dezelfde kamertemperatuur als jij zelf en degenen die je huis regelmatig bezoeken. Deze plant heeft niet veel zorg nodig. In de winter zal deze plant hooguit een paar bladeren verliezen en daarom heeft deze plant in die periode nog minder water nodig. Ongeacht het seizoen, zal deze plant waarschijnlijk bijna het hele jaar bloeien en opfleuren om hallo te zeggen.

Steenbok: Drakenboom

De drakenboom, of maïsplant/Dracaena spp., spreekt voor zich. Zijn evenwichtigheid en gratie zijn genoeg om iemand nog een keer te laten kijken naar de plant als ze je huis binnenlopen. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, met de bladeren variërend van vast tot bont, roze tot wit en donkergroen en licht. Hoe het er ook uitziet, het onderhoud is altijd hetzelfde: eenvoudig. Het beste is om deze plant aan de drogere kant te houden en regelmatig te bemesten, zoals alle potplanten.

Waterman: Parapluplant

Alles aan jou is uniek, en jouw favoriete plant is daarop geen uitzondering: de parapluplant. Ook wel een dwergparapluboom, parasolplant of Schefflera arboricola genoemd. De parapluplant is een go-to voor veel plantenliefhebbers. De bladclusters zijn uniek en gastvrij, maar de vorm van de paraplu is waar het zijn bijnaam aan te danken heeft. Omdat zijn oorspronkelijke habitat een junglebodem is, zal je vriend het goed doen op vochtige plekken met indirecte verlichting. Maar deze plant moet bijna volledig drogen voordat hij water geeft, dus houd daar rekening mee bij het vinden van zijn plek in je huis.

Vissen: Jasmijnplant

Voor het sterrenbeeld Vissen lopen harmonie en balans als een soort rode draad door het leven. Daarom is de perfecte plant dan ook de jasmijn. Deze plant ruikt niet alleen heerlijk, maar staat ook bekend om de gebalanceerde groei. Tijd om die groene vingers aan het werk te zetten. Bij het verzorgen van jasmijn adviseert is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar nooit drassig, zodat je plant zijn volledige potentieel kan bereiken.

Bron | EliteDaily

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden