Margriet logo
De heersende planeet van jouw sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Van Mars tot Venus

Deze planeet versterkt jouw sterrenbeeld

Je sterrenbeeld kan veel over jou vertellen. Maar weet jij ook wat jouw heersende planeet is? Ook die zou van grote invloed zijn op je sterrenbeeld en persoonlijkheid. We vertellen je wat volgens de astrologie jouw heersende planeet is.

En welke eigenschappen die planeet in jou versterkt.

De heersende planeet van jouw sterrenbeeld

Volgens astrologen heeft elk sterrenbeeld een heersende planeet, dat van grote invloed op jouw persoonlijkheid kan zijn. Die planeet geeft jou een bepaalde kracht die je eigenschappen nog meer versterken. Bij de meeste sterrenbeelden gaat het om één planeet, maar sommige hebben maar liefst twee heersende planeten.

Waterman (20 januari t/m 18 februari) - Saturnus en Uranus

Waterman is een van de weinige sterrenbeelden die twee heersende planeten heeft. Saturnus geeft Waterman haar kracht en discipline. Uranus, de planeet van de vrijheid, verzacht deze eigenschappen wat. Jij hebt een dominante, autoritaire uitstraling, maar weet dit met de hulp van Uranus te verzachten.

Vissen (19 februari t/m 20 maart) - Neptunus en Jupiter

Ook Vissen heeft twee heersende planeten. Neptunus ondersteunt het fantasierijke, creatieve karakter van Vissen. Jupiter versterkt haar optimisme en vertrouwen in de toekomst.

Ram (21 maart t/m 19 april) - Mars

Ram staat bekend als de strijder onder de sterrenbeelden. Ze is vastberaden, intens en impulsief. Mars is de drijfveer achter Ram en geeft haar de kracht om met passie het leven dat zij voor ogen heeft na te streven.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Stier (20 april t/m 20 mei) - Venus

Stieren zijn liefdevol en krijgen veel energie van behulpzaam, in balans en vindingrijk zijn. Venus geeft Stier haar charme, vriendelijke karakter en creatieve en erotische energie.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni) - Mercurius

Mercurius staat het dichtst bij de zon en is de planeet van communicatie. Onder invloed van Mercurius, maakt Tweelingen graag verbinding met andere mensen en ervaringen. Tweelingen is constant op zoek naar antwoorden, zowel over haarzelf als de buitenwereld.

Kreeft (21 juni t/m 22 juli) - de maan

Officieel is de maan geen planeet, maar het heeft van het hele zonnestelsel wel de meeste invloed op Kreeft. De maan kan bij iedereen invloed hebben op lichaam en geest, maar Kreeft voelt deze toch het meest. Door de maan is Kreeft van nature empatisch, heeft ze een bovengemiddelde zelfreflectie én heeft ze een heel zorgzaam karakter. Kreeft is heel sociaal, maar net als de maan doorstaat ze verschillende fases.

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus) - de zon

Ook de zon is geen planeet, maar een ster. Het heeft in elk geval de meeste invloed op Leeuw. Leeuw straalt zelfvertrouwen en charisma uit en is een geboren leider, en de zon versterkt die eigenschappen.

Maagd (23 augustus t/m 22 september) - Mercurius

Maagd wil alles in haar leven analyseren en verklaren. Mercurius helpt haar ingewikkelde details te zien, haar algemene visie te vormen en logica achter dingen te begrijpen.

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober) - Venus

Ook bij Weegschaal draagt Venus bij aan de innerlijke balans. De planeet houdt de Weegschaal in harmonie, beheerst en zachtaardig.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november) - Pluto en Mars

Nog een sterrenbeeld dat twee heersende planeten heeft, is Schorpioen. Pluto zorgt ervoor dat Schorpioen zichzelf altijd wil verbeteren, terwijl Mars verantwoordelijk is voor haar onweerstaanbare karakter en vurige passie. Schorpioen blijft leergierig, mede dankzij deze planeten.

Boogschutter (22 november t/m 21 december) - Jupiter

Jupiter helpt Boogschutter van nature optimistisch en open-minded te blijven, om zo veel mogelijk over de wereld te leren. Dat kan een sterrenbeeld dat bekend staat om haar avontuurlijke en nieuwsgierige karakter goed gebruiken.

Steenbok (22 december t/m 19 januari) - Saturnus

Steenbok is ambitieus en focust zich op de langere termijn. Saturnus verstekt haar discipline en verantwoordelijkheidsgevoel, om door hard te werken haar doelen te bereiken.

Bron | Popsugar

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden