Er komen 37 nieuwe emoji bij. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Deze nieuwe emoji zijn binnenkort beschikbaar

Maak je graag gebruik van emoji bij het versturen van berichten? Dan hebben we goed nieuws voor je: er komen later dit jaar en begin volgend jaar 31 nieuwe smileys en andere figuurtjes bij.

Van een trillende smiley tot verschillende dieren: dit zijn de nieuwste emoji.

Voorstellen indienen voor nieuwe emoji

Ieder jaar worden er nieuwe emoji toegevoegd door de organisatie Unicode Consortium, waar iedereen voorstellen kan indienen voor nieuwe emoji. De organisatie onthult nu een nieuwe reeks aan emoji die in september goedgekeurd gaan worden.

Nieuwe emoji

Een van de nieuwe emoji is een trillende smiley die je kunt gebruiken bij een geschokte reactie. Verder komen er duwende handen bij die gebruikt kunnen worden wanneer je iets weigert. Als je ze in combinatie gebruikt vormen ze een high five.

Ook worden er een aantal nieuwe dieren aan het assortiment toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan een ezel, gans, eland en een kwal. Miste je tot nu toe altijd de emoji van een blokfluit? Dan heb je geluk: ook deze kun je waarschijnlijk binnenkort gaan gebruiken. Verder komen er een speciale wifi-emoji, erwten, gember en hartjes in drie nieuwe kleuren.

Nieuwe emoji op Android

Er komen dit jaar een stuk minder nieuwe emoji bij dan de afgelopen jaren en ze verschillen per techbedrijf. Zij gaan uiteindelijk met de ontwerpen aan de slag en maken daar hun eigen definitieve versie van. Zo verschillen de emoji van Apple, Google en Microsoft van elkaar. Vaak verschilt het ook per fabrikant wanneer de nieuwe emoji beschikbaar zijn. Bij de ene fabrikant duurt dit langer dan bij de andere.

Bron | RTL Nieuws

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden